Paris
London
New York
Tuesday, 23 April, 2024
Last Update 20:20
17:42    |    10/07/2014

Peste 200 de candidaţi din 35 de ţări, înscrişi la Concursul Internaţional "George Enescu"

Peste 200 de candidaţi din 35 de ţări, precum Germania, Japonia, Statele Unite ale Americii şi Australia, s-au înscris la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Internaţional "George Enescu", care se va desfăşura în perioada 6 - 27 septembrie, în Bucureşti, informează un comunicat.

Până în acest moment s-au înscris 220 de candidaţi la Concursul Internaţional "George Enescu". Cei mai mulţi candidaţi înscrişi sunt la Secţiunea de Pian, 81 de candidaţi, în timp ce la Secţiunea de Vioară sunt 64 de candidaţi, iar la Secţiunea de Violoncel sunt 34 de candidaţi. Restul participanţilor sunt la Secţiunea de Compoziţie, 41.

Participarea la Concursul "George Enescu" înregistrează o tendinţă crescătoare: numărul de înscrişi la această ediţie este cu 20% mai mare faţă de anul 2011, când la Concurs au participat doar 183 de candidaţi. Dintre candidaţii înscrişi în acest an, 28 sunt din România.

Concurenţii înscrişi la ediţia din această toamnă a Concursului Internaţional "George Enescu", care are loc între 6 şi 27 septembrie în Capitală şi deschide drumuri pentru tineri artişti din toată lumea, provin din 35 de ţări: România, Germania, Statele Unite ale Americii, Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Italia, Rusia, Canada, Coreea de Sud, Japonia, Taiwan, Azerbaidjan, Kazakhstan, Republica Moldova, Israel, Belgia, Lituania, Letonia, Norvegia, Ucraina, Belarus, Grecia, China, Estonia, Georgia, Polonia, Spania, Bulgaria, Brazilia, Venezuela, Mexic, Argentina, Australia şi Austria.

"România contează pe piaţa muzicală internaţională şi acest lucru se vede şi la Concursul Internaţional «George Enescu», pentru că este un eveniment care oferă oportunitatea tinerilor artişti de a începe o carieră muzicală recunoscută la nivel mondial. Cu o tradiţie de a lansa artişti deveniţi mari nume ale muzicii clasice de astăzi, Concursul «George Enescu» consolidează, alături de Festivalul Enescu, importanţa României pe piaţa culturală internaţională. Mai mult, numărul de înscrişi arată puterea Concursului Enescu ca eveniment de sine stătător, separat, pentru prima dată la această ediţie de Festivalul Enescu", a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului şi al Concursului Enescu.

Înscrierile pentru Concursul Internaţional "George Enescu" s-au încheiat la 1 iulie. Numărul concurenţilor ar mai putea creşte în următoarele zile, având în vedere că plicurile cu înscrişi continuă să sosească la sediul organizatorilor, data poştei luată în considerare fiind 1 iulie.

Probele de Concurs se vor desfăşura la Ateneul Român şi la Universitatea Naţională de Muzică, iar finalele de gală vor avea loc la Ateneu, alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu".

În premieră, la această ediţie, celor 100.000 de euro cât valorează premiile Concursului Enescu, laureaţilor li se oferă şansa de a participa la un masterclass cu mari muzicieni ai lumii, la Academia de Muzică din Viena, precum şi posibilitatea de cânta pe cele mai importante scene din România, alături de filarmonicile din ţară.

Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România.

La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni - ca director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready