Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
23:10    |    14/07/2014

Cel mai nou episod din seria Planeta Maimuțelor revine pe ecrane și promite să fie un succes

Planeta Maimuțelor, film inspirat de romanul science-fiction 'Planete des singes' al lui Pierre Boulle, a revenit pe ecrane cu un nou episod al seriei, al optulea, în care oamenii și cimpanzeii se înfruntă pentru supraviețuirea speciei lor. Pelicula promite să fie unul din succesele verii la Box Office, deoarece nu există alte mari producții pe afiș care să o pună în umbră, a apreciat Jeff Bock, expert la societatea Exhibitor Relations, specializată în cifrele Box Office, relatează France Presse.

Acțiunea din noul episod, intitulat "Planeta maimuțelor: Revoluție" (Dawn of the Planet of the Apes), are loc la 10 ani după cea din episodul anterior, cu o planetă Pământ devastată, unde oamenii aproape că au fost decimați de un virus provenit de la maimuțe.

Societatea maimuțelor, de acum evoluată genetic, a construit o civilizație dezvoltată. Ea este condusă de Cezar, care în episodul anterior și-a condus poporul spre libertate. Această armonie este perturbată de apariția oamenilor pe teritoriul maimuțelor, în pădurile situate la nord de San Francisco, un oraș în ruine. Ei propun o colaborare pașnică și cer acces la un baraj pentru a se putea aproviziona cu energie electrică.

"Întrebarea pusă de acest film este: există o specie mai importantă decât alta?", explica recent în fața presei actorul britanic Andy Serkis, care interpretează rolul lui Cezar.

El a joacă alături de Jason Clarke (Malcolm), Gary Oldman (Dreyfus), Kerri Russell (Ellie) și Toby Kebbell (Koba).

De-a lungul filmului, regizorul Matt Reeves stabilește numeroase metafore despre asemănările dintre oameni și maimuțe și încheie această poveste fantastică arătând că frica, lăcomia și egoismul îi pot corupe și pe cimpanzei, care până atunci își guvernaseră societatea în conformitate cu interesul general.

Cezar, contestat în tabăra lui de un războinic rival, Koba, susține că "orice sistem de gândire absolută este sortit eșecului, deoarece nu ia în considerare diferențele dintre oameni", spune Andy Serkis despre personajul său.

Efectele speciale de acestui al optulea film adaptat după romanul-cult francez publicat în 1963, se bazează pe revoluția tehnologică numită "captura mișcării", în care s-a specializat Andy Serkis. Această tehnologie poate face personajele fantastice 'mai reale', explică actorul. În film, grație efectelor speciale, maimuțele se mișcă și au expresii asemănătoare cu cele ale oamenilor, ceea ce creează o puternică empatie cu publicul.

Această tehnologie a mai fost utilizată cu succes în Avatar, dar și în Planeta Maimuțelor: Invazia (2011), Aventurile lui Tintin (The Adventures of Tintin), King Kong sau Stăpânul inelelor (The Lord of the Rings).

Filmul 'Planeta Maimuțelor: Revoluție' a fost lansat vineri în Statele Unite și în aceeași zi a început să ruleze și în cinematografele din România. Potrivit agenției franceze de presă, în Franța filmul va fi proiectat din 30 iulie.

AGERPRES

Program: www.lightcinemas.ro

Planeta Maimutelor: Revolutie 3D / Dawn of the Planet of the Apes          AP12 2h20m                       
                                              
Vineri, Luni-Joi    12.20 15.00 16.30 17.30 19.00 20.00 20.40 21.30 22.30 23.10
Sambata-Duminica    11.00 12.20 15.00 16.30 17.30 19.00 20.00 20.40 21.30 22.30 23.10
 

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready