Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
01:17    |    02/10/2014

Dani Klein : Nu știu dacă mi-am ales greșit partenerii, dar sfârșeam întotdeauna în relații pasionale, cu multe certuri și împăcări

La finalul primului week-end din luna octombrie, pe 5.10.2014, trupa Vaya con Dios va susține ultimul concert live în România, pe scena Sălii Palatului din București. Alături de Francis Perez (chitară), Sal la Rocca (bas), Han Wouters (tobe), Red Gjeci (vioară), William Lecomte (pian), Tim de Jonghe (trompetă) și Maria Lekransy (voce), Dani Klein bifează antepenultimul show live din îndelungata sa carieră cu Vaya con Dios, și o ultimă revedere cu fanii români. Iată trei lucruri mai puțin cunoscute despre cea care a devenit o figură emblematică a muzicii latino în țările din Europa de Est.

Religie - Deși numele trupei are conotații religioase - "Du-te cu Dumnezeu" (spaniolă) este preluat dintr-un documentar TV despre cartierul cubanez din Miami - Dani Klein spune că relația sa cu religia n-a fost niciodată una strânsă, ci dimpotrivă. ”Nu înțeleg extremismul și ipocrizia, nu înțeleg cum un imam, rabin, preot sau pastor pot fi o legătură între Dumnezeu și om”, afirma Dani într-un interviu acordat presei franceze în 2009.

Dragoste – Multe hituri Vaya Con Dios sunt povești de dragoste triste. Dani admite că viața sa amoroasă n-a fost roz, ci mai degrabă dezordonată, presărată cu dezamăgiri și trădări. ”Societatea îți dă iluzia că fericirea se găsește în cuplu. E o himeră, și de fiecare dată realitatea m-a lovit dureros. E un ideal impus de societate, care nu mi se potrivește” povestea ea într-un interviu acordat publicației belgiene DH. Într-un material video postat pe site-ul său oficial, vayacondios.be, adaugă: ”nu știu dacă a fost din cauză că mi-am ales greșit partenerii, dar sfârșeam întotdeauna în relații pasionale, cu multe certuri și împăcări. Nu știu de ce... Dac-aș avea de dat un sfat tinerelor, ar fi să trăiască ce au de trăit și să-și învețe lecțiile pe care le au de învățat. Nimic nu e ideal, unii oameni sunt norocoși, alții nu în materie de dragoste”.                      

Vârstă – ”Atunci când îmbătrânești, simți că oamenii sunt mai puțin interesați de tine, ca femeie. E ca orice alt lucru în viață - ceva ce trebuie să înveți să accepți, și dacă înveți să trăiești cu asta, nu e o așa o mare problemă. Poate fi o ușurare. Are și avantaje – ești mai tăcut, trăiești mai mult clipa, cred. De asemenea, nu cred că publicul meu vine să se uite la mine, ei vin să m-asculte, să vadă un concert, ca întreg. Nu sunt model, nu cred că e atât de important aspectul fizic. Dar, câteodată, nu mă simt în largul meu, trebuie să admit asta”, spune Dani într-un material video de pe site-ul său oficial.

La începutul anului 2013, Vaya Con Dios își anunța retragerea din activitate printr-un megaturneu internațional, “Farewell Tour”. Inițial planificat să dureze un an, turneul s-a prelungit, la cererea fanilor din întreaga lume, și noi și noi date s-au adăugat continuu calendarului inițial al trupei belgiene. E greu să spui adio scenei. Mai ales în țările latine, unde Vaya con Dios are parte de unele dintre cele mai primitoare și entuziaste săli din întreaga lume. Astfel că belgienii au hotărât să mai adauge încă o dată în România calendarului lor din 2014. La decizia lor a contribuit mult și reacția românilor. „Am primit nenumărate mesaje de la fani cu întrebarea dacă n-am putea să îi mai aducem măcar o dată aici. Am profitat de prelungirea turneului de adio, așa că, pe 5 octombrie, la Sala Palatului, va fi „Farewell song” Vaya Con Dios!” spune Sorina Burlacu, Director General Events.

Pe 5 octombrie, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00. Biletele sunt disponibile la prețurile de 135, 170, 230, 300 și 400 de lei (VIP), în funcție de distanța față de scenă. Tichetele se pot cumpara online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achiziționate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15. Un eveniment recomandat de Prima TV și Magic FM. Parteneri: Femeia, Tabu, Cațavencii, Rebus, Ring, TVH, TV City, Bucharest Herald, OOPS, Ziare.com, 220.ro, Port.ro, Iconcert.ro, Infomusic.ro, Bestmusic.ro, Media Image, MediaIQ, Unirea Shopping Center, The Light Cinema, Worldclass. 


 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready