Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
23:04    |    07/05/2012

Extremely rare images: An animal extinct in Romania, photographed in Timis

The bustard, an extinct bird in Romania since the 1980s, was photographed on Monday near Sannicolau Mare, Timis County, Realitatea.net writes.

The photos were taken by Doru Moldovan, who had them posted on a Realitatea.net page, Martor Ocular (Eyewitness). It seems the male bustard in the photos flew to Romania from Hungary, where there still are reserves where these birds are raised.

The bustard lived in Baragan for decades but went extinct because of excessive hunting.

The male bustard is the sturdiest bird in Europe, weighing up to 18.5 kilos. The females are a lot smaller, weighing between 3.5 and 5 kilos.

 

IMAGINI extrem de rare: Un ANIMAL DISPĂRUT din România, fotografiat în Timiş

Dropia, pasăre dispărută din România încă din anii 80, a fost fotografiată luni în apropiere de Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, scrie Realitatea.net.

Fotografiile a fost realizate de Doru Moldovan, care le-a trimis cu ajutorul paginii Martor Ocular. Se pară că masculul din imagine a zburat în România din Ungaria, acolo unde există rezervaţii în care sunt crescute aceste păsări.

În România, dropia s-a găsit vreme de zeci de ani în Bărăgan, însă a dispărut deoarece a fost vânată intensiv.

În cazul dropiilor se observă un dimorfism sexual accentuat. Masculul de dropie este cea mai masivă pasăre din Europa, putând ajunge până la 18,5 kg. Este pasărea cea mai grea care se poate înălța în zbor. Femelele sunt mult mai mici, cântărind între 3,5 și 5 kg. Dropia se hrănește cu vegetație, fasole verde și mazăre, dar și cu insecte sau mici vertebrate. Este o pasăre tăcută, dar în perioada de cuibărire scoate un țipăt ca un lătrat.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready