Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
18:13    |    16/07/2012

Forensic report in Nastase case: three superficial wounds

The National Forensics Institute has sent prosecutors the medical report in the suicide attempt case for Adrian Nastase. The IML confirms the suicide attempt, according to specialists, the wounds the former PM suffered were three and superficial, according to Realitatea.net. 

Adrian Nastase needed 15 days of medical care. The former PM, who is serving two years in prison was heard on Monday at the Rahova Penitentiary about his June 20 suicide attempt, when police officers came to his home to bring him in.

 

Raportul IML în cazul Adrian Năstase: Trei răni superficiale

Fostul premier Adrian Năstase a fost audiat, marti, de un procuror la Spitalul Penitenciar Rahova în dosarul tentativei de sinucidere. Potrivit raportului de expertiză medico-legală, Năstase s-a împușcat, sângele de pe haine îi aparține și glonțul a trecut prin spatele gâtului. Rănile au fost însă superficiale și nu necesitau internarea. Concluzia IML contrazice flagrant poziția echipei medicale de la Floreasca, care l-a declarat pe Năstase netransferabil.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală, Adrian Năstase nu avea nevoie de internare într-un alt spital decât cele deţinute de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, rănile sale fiind superficiale. Acestea necesitau o simplă curățare. Potrivit unor surse, interesant este că ar fi vorba doar de trei răni, nu de patru.

Adrian Năstase a avut nevoie de 15 zile de îngrijiri medicale. Fostul premier, condamnat la doi ani de închisoare, a fost audiat, luni, la Penitenciarul Rahova, în legătură cu tentativa sa de sinucidere din seara de 20 iunie, când poliţiştii au venit la domiciliul său pentru a pune în executare mandatul de încarcerare.

Raportul medicilor legişti, i-ar putea înrăutăţi situaţia medicului Şerban Brădişteanu, care e cercetat de DNA pentru că l-ar fi ţinut nejustificat pe Năstase în Spitalul Floreasca. La începutul acestui scandal, procurorii spuneau că Brădişteanu a indus în eroare opinia publică, afirmând să fostul premier e în stare gravă, în timp ce membrilor familiei sale doctorul le transmitea că politicianul e în afara oricărui pericol.

A stat în sala de operaţie peste 60 de minute

Raportul Institutului de Medicină Legală, apărut ieri, arată că rănile lui Adrian Năstase au fost superficiale. Cu toate acestea, pe 21 iunie, doi dintre cei mai de succes medici ai României, profesorul de chirurgie estetică Ioan Lascăr şi medicul Şerban Brădişteanu, îl operau pe fostul premier, în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală.

Potrivit declaraţiilor dr. Ioan Lascăr, intervenţia a durat peste 60 de minute şi a vizat, în principal, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, o parte a acestora fiind foarte aproape de laringe şi de glanda tiroidă. “Pacientul a fost norocos. Traseul proiectilului era în imediata vecinătate a unor structuri anatomice vitale. Sperăm (să rămână - n.r.) numai cicatrice, nu sechele”, a declarat medicul Ioan Lascăr. Intervenţiile de chirurgie vasculară au fost efectuate de medicul Şerban Brădişteanu.

 

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready