Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
22:45    |    24/07/2013

Medicii avertizeaza: Bolnavii cronici trebuie să se protejeze în perioada de caniculă

Bolnavii cronici, în general, dar mai ales cei cu afecţiuni psihice şi cardiace trebuie să fie foarte atenţi în perioada de caniculă şi, mai ales, când temperaturile înregistrează schimbări semnificative de la o perioadă la alta, subliniază specialiştii.

Prof. dr. Dan Prelipceanu de la Spitalul de Psihiatrie "Al . Obregia" a declarat pentru Agerpres, că persoanele cu afecţiuni psihice trebuie să evite să iasă afară pe caniculă şi să-şi ia medicaţia.

La rândul său, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov, a precizat, pentru Agerpres, că în intervalul orar 11,00 - 18,00 când temperaturile sunt foarte ridicate persoanele cardiace nu trebuie să iasă afară.

Dacă este inevitabilă deplasarea atunci trebuie luate măsuri de protecţie, respectiv haine de culoare deschisă, ample, pălării sau umbreluţe şi cât mai mult din suprafaţa corpului să fie acoperită.

Este necesară o hidratare corespunzătoare şi trebuie respectate indicaţiile medicilor, nu trebuie să se renunţe la medicamentele prescrise.

În caz că apar probleme deosebite, cei afectaţi trebuie să meargă la medic.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready