Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
22:14    |    02/02/2014

Băsescu: Guvernul să dea banii de deszăpezire Armatei şi Jandarmeriei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, legat de operaţiunile de deszăpezire, că ar propune Guvernului să constate neîndeplinirea contractelor şi să dea banii Armatei şi Jandarmeriei. Preşedintele Băsescu a declarat, la finalului şedinţei CSAT, că deszăpezirea s-a făcut prin lungi comandamente la televizor, penibile de multe ori, care să acopere faptul că nu existau utilaje.

Președintele Băsescu a acuzat existența unei "mascarade televizate" în privința comandamentelor convocate pentru a acționa în contextul condițiilor meteorologice extreme, menită să fie "o acoperire pentru banii care se vor da firmelor clientelare care au contracte de deszăpezire".

"Apropo cu prefecții, fac o singură observație: mascarada televizată a comandamentelor nu face decât să fie o acoperire pentru banii nemeritați și nemunciți care se vor da firmelor clientelare care au contracte de deszăpezire, iar în locul lor a fost scoasă Armata și Jandarmeria. Aș propune Guvernului să constate neîndeplinirea contractelor și să dea banii pentru deszăpezire Armatei și Jandarmeriei", a afirmat Băsescu, duminică, la Palatul Cotroceni.

El a criticat deciziile de demitere a prefecţilor, argumentând că preşedinţii de consilii judeţene sunt cei care "fac contractele" de deszăpezire.

"Mai mult, sa dai afara prefectii cand contractele de deszapezire le fac presedintii de Consilii Judetene carora nu le poti spune o vorba. Iarasi, CNADNR-ul este cel care inchiriaza utilaje. Este dezonorant acest mod de a lucra. Cand ei stiu ca contractele sunt la presedintii de CJ care au facut achizitiile publice legal sau ilegal, e o dezbatere in presa", a declarat seful statului.

 

 
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready