Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
01:12    |    29/07/2014

S-au deschis Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class, oferite de soprana Mariana Nicolesco

Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class, oferite de soprana Mariana Nicolesco în anii în care nu se organizează Festivalul și Concursul Internațional de Canto "Hariclea Darclee", s-au deschis, luni, la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila.

Ediția de anul acesta reunește peste 70 de tinere talente lirice din România, Republica Moldova, Spania, Polonia, Italia, Armenia, Franța, Slovenia, Statele Unite și China, care se vor pregăti cu soprana Mariana Nicolesco timp de o săptămână, în perioada 28 iulie — 3 august.

"Arta sacră a cântului ne reunește din nou aici, în acest lăcaș al Cursurilor de Măiestrie Artistică Master Class și al Festivalului și Concursului Internațional de Canto 'Hariclea Darclee', așezat sub egida unuia dintre numele de seamă din toate timpurile ale scenei lirice, legendara soprană Hariclea Darclee, născută la Brăila în 1860, așa cum se știe, și care debuta chiar pe această scenă, în 1881, înainte de a cuceri planeta întreagă. Cinstim prin toate acestea arta sacră a cântului, cinstim numele tutelar al acestor evenimente, Hariclea Darclee, la 75 de ani de la trecerea sa în eternitate și trăim bucuria de a face muzică împreună", a spus Mariana Nicolesco, în deschiderea Master Class.

Festivalul și Concursul Internațional de Canto "Hariclea Darclee" și Cursurile de Măiestrie Artistică Master Class inițiate de soprana Mariana Nicolesco au obținut, recent, înaltul patronaj al UNESCO.

"Teatrul Maria Filotti se află acum în renovare, iar anul viitor, când vom avea cea de-a 20-a ediție a Festivalului Darclee, sper să avem un teatru mai frumos, mai modern, mai aplicat pentru zilele pe care le trăim. Este un proiect care va contribui la consolidarea teatrului, la unele reparații importante care trebuie să se întâmple aici", a declarat, cu această ocazie, primarul de Brăila, Aurel Simionescu.

În 2015, se vor împlini 20 de ani de la crearea Festivalului și Concursului Internațional de Canto "Hariclea Darclee" și a Cursurilor de Măiestrie Artistică, la care au participat, până acum, peste 2.200 de tineri artiști din 47 de țări și din cinci continente, celebrare care coincide cu aniversarea a 70 de ani ai UNESCO.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready