Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
01:45    |    18/09/2014

Dean Thompson: Prostituţia s-a amplificat în ţările europene unde a fost legalizată

Însărcinatul cu afaceri interimar al ambasadei SUA, Dean Thompson, a spus miercuri, într-o întâlnire cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, că în ţările europene unde prostituţia a fost legalizată fenomenul nu s-a diminuat, ci dimpotrivă, s-a amplificat.

PF Daniel l-a primit miercuri, în vizită de prezentare, pe Dean Thompson, însărcinat cu afaceri ad-interim al ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Dean Thompson a mulţumit pentru primire şi s-a arătat interesat de legătura dintre Patriarhia Română şi românii stabiliţi temporar sau definitiv în străinătate. În acest context, însărcinatul cu afaceri ad-interim al ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a dorit să cunoască mai bine implicarea BOR în prevenirea şi combaterea traficului de persoane, se arată într-un comunicat remis Mediafax de Patriarhia Română.

Patriarhul a făcut o scurtă prezentare a comunităţilor ortodoxe româneşti din afara graniţelor ţării şi, în contextul migraţiei masive a românilor în străinătate după 2007, a menţionat asistenţa pastorală şi socială pe care preoţii din aceste comunităţi o acordă celor aflaţi în dificultate, printre care victimele traficului de persoane, bolnavi şi persoane private de libertate.

În cadrul întâlnirii, PF Daniel a menţionat dezacordul Bisericii Ortodoxe Române faţă de intenţia de legalizare a prostituţiei pe care o consideră o formă de sclavie modernă, contrară libertăţii persoanei şi demnităţii umane.

La rândul său, Dean Thompson a subliniat faptul că în acele ţări europene în care prostituţia a fost legalizată, fenomenul nu s-a diminuat, ci dimpotrivă, s-a amplificat.

Cei doi au mai discutat despre construirea noii Catedrale Patriarhale la Bucureşti, apreciată drept o necesitate practică şi o reparaţie morală pentru bisericile din zonă demolate în timpul regimului comunist, cu scopul de-a construi pe locul lor Casa Poporului. Oficialul american, susţine Patrarhia, a apreciat valoarea de simbol a noii catedrale, evocând un caz similar, şi anume Catedrala Naţională din Washington D.C..

Pe de altă parte, în contextul conflictelor actuale din Orientul Mijlociu soldat cu numeroase victime, reprezentantul diplomaţiei americane a apreciat luările de poziţie ale Patriarhiei Române şi acţiunea concretă de ajutorare a creştinilor din această regiune.

Patriarhul României a subliniat, de asemenea, importanţa afirmării şi apărării demnităţii vieţii umane şi a reliefat, în acest sens, rolul Consiliului Consultativ al Cultelor din România, înfiinţat în anul 2011, pentru promovarea valorilor religioase în societate şi păstrarea păcii sociale, se mai arată în comunicatul Patriarhiei

Mediafax

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready