Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
16:47    |    30/09/2014

Ebola: Cel puțin 3.700 de copii din Africa de Vest și-au pierdut unul sau ambii părinți

Cel puțin 3.700 de copii din Africa de Vest și-au pierdut unul sau ambii părinți din cauza epidemiei de Ebola, iar mulți sunt respinși de rudele rămase în viață de teama unei contaminări, a informat luni UNICEF, citat de DPA.

Mulți copii din Guineea, Liberia și Sierra Leone se simt nedoriți și abandonați după moartea membrilor familiei lor și au nevoie urgentă de atenție specială și îngrijire, a completat UNICEF.

"Orfanii sunt, de obicei, luați de către un membru al familiei extinse, dar, în unele comunități, frica legată de Ebola devine mai puternică decât legăturile de familie", a declarat Manuel Fontaine, director regional al UNICEF pentru Africa Centrală și de Vest.

Numărul de copii orfani în urma epidemiei de Ebola este posibil să se dubleze până la jumătatea lunii octombrie, potrivit previziunilor ONU.

UNICEF a menționat că peste 2.500 de supraviețuitori ai Ebola din Sierra Leone, în prezent imuni la virus, vor fi instruiți pentru a avea grijă de copiii aflați în carantină.

Peste 6.500 de persoane au fost infectate și circa 3.100 au murit de la izbucnirea epidemiei la sfârșitul anului trecut în Guineea, potrivit celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready