Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
16:36    |    31/10/2014

Grenadă neexplodată, găsită în curtea unei școli

O grenadă neexplodată a fost găsită în curtea unei școli din municipiul Constanța de muncitori care remediau o avarie la rețeaua de alimentare cu agent termic, muniția fiind ridicată în condiții de siguranță de pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "Dobrogea".

Reprezentanții ISU au menționat vineri că, după ce au găsit grenada în curtea Școlii gimnaziale nr.12 "B.P.Hașdeu", muncitorii Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Constanța au solicitat intervenția pompierilor militari sunând la numărul unic de urgențe 112.

"Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Dobrogea' al județului Constanța, mobilizat la locul indicat de apelant, a identificat o grenadă defensivă, de pe timpul conflictelor militare. Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță de către specialiștii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară", au informat, printr-un comunicat, oficiali ai ISU "Dobrogea".

Aceștia le atrag cetățenilor atenția că, în momentul descoperirii unor elemente de muniție neexplodată, trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără a le mișca din locul unde a fost găsite.

"În ciuda stării avansate de coroziune, munițiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea și distrugerea lor se execută numai de către specialiștii pirotehnicieni, care au pregătirea și dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă", au precizat reprezentanții ISU "Dobrogea". AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready