Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
15:38    |    31/10/2014

Putin: Doctrina militară a Rusiei este una defensivă

Doctrina militară a Rusiei este una defensivă, iar Federația Rusă nu intenționează să se implice într-o confruntare impusă de comunitatea mondială, a declarat, vineri, președintele rus Vladimir Putin, potrivit Tass.

'Arsenalele marilor puteri sunt dezvoltate și perfecționate. În timpul summitului din septembrie al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), conducerea organizației a anunțat o viitoare creștere a capacităților militare ale Alianței. În locul unei soluționări colective și civilizate a problemelor internaționale se face apel la pârghii de forță, la presiuni economice și informaționale', a constatat șeful statului rus, în timpul unei reuniuni desfășurate la Kremlin cu ofițeri de rang înalt, cu ocazia numirii acestora în funcții.

Putin a subliniat că 'Rusia nu intenționează să se lase angrenată într-o confruntare care îi este impusă cu forța'. 'Suntem deschiși pentru un dialog respectuos și pe poziții de egalitate pe marginea tuturor problemelor de pe agenda globală și regională', a spus președintele Rusiei.

În condițiile unei 'situații internaționale dificile', Putin a îndemnat la 'o perfecționare fermă și consecventă a forțelor militare ruse'. 'Lumea secolului al XXI-lea nu a devenit nici mai stabilă, nici mai sigură. Fostele amenințări nu au dispărut nicăieri, iar într-o serie de regiuni situația s-a tensionat. Astfel, un serios focar de tensiune se menține la granițele rusești, în sud-estul Ucrainei', a precizat șeful statului rus.

Vladimir Putin a ținut să sublinieze că 'doctrina militară a Rusiei are un caracter defensiv. Principalul obiectiv al realizării acesteia este de a asigura suveranitatea țării, pacea și liniștea cetățenilor noștri', a spus Putin.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready