Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
13:49    |    27/01/2015

George Maior a DEMISIONAT din funcția de director al SRI

Directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, și-a înaintat marți demisia de la conducerea SRI președintelui Klaus Iohannis, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, președintele a acceptat demisia lui George Maior.

În octombrie anul trecut, George Maior declara că după alegerile prezidențiale își va prezenta demisia din funcție noului președinte, arătând că rămâne la latitudinea acestuia dacă își va continua mandatul.

''Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou președinte, îmi voi prezenta demisia și rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită și să continue sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere", afirma George Maior la acea dată.

După această declarație, Klaus Iohannis a precizat că este "foarte onorabilă" decizia directorului SRI de a-și pune la dispoziție mandatul după alegerile prezidențiale, adăugând că acesta este "un profesionist 100%".

"Mi se pare o atitudine foarte onorabilă. Eu nu am înțeles că demisionează, ci pune la dispoziția viitorului președinte după alegeri poziția domniei sale, ceea ce mi se pare foarte fair play și îmi reconfirmă că avem de-a face cu un profesionist 100%", a spus Iohannis.

El afirma atunci că Maior este un șef foarte bun al SRI, întrebat dacă și-l dorește pe acesta în continuare director al serviciului.

George Maior a deținut funcția de director al SRI începând cu octombrie 2006. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready