Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
22:45    |    29/01/2015

Adriean Videanu, scos cu cătușe la mâini din sediul DNA

Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, a fost scos joi seara cu cătușe la mâini din sediul DNA, el fiind reținut de procurori pentru 24 de ore, după ce a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Adriean Videanu a fost audiat mai multe ore de procurori, într-un dosar disjuns din cel în care a fost trimisă în judecată Alina Bica, fost șef al DIICOT.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că Alina Bica, în calitate de șef al DIICOT, ar fi ridicat la 25 februarie 2014 în mod abuziv sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 de acțiuni deținute de Videanu la SC TITAN MAR SA.

Adriean Videanu era cercetat în dosarul DIICOT — Structura Centrală, alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD și punerea în pericol a sistemului energetic național pe segmentul gazelor naturale.

Potrivit surselor, exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu de Bica l-ar fi ajutat efectiv pe Videanu să-și pună la adăpost acțiunile sechestrate și să obțină foloase necuvenite prin înstrăinarea lor.

Astfel, ar fi rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz și care reprezenta garanția recuperării prejudiciului cauzat în dosarul în care era cercetat.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready