Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
22:09    |    11/04/2015

Mii de pelerini ortodocși au participat sâmbătă la ceremonia "Focului Sfânt" de la Ierusalim

Mii de pelerini au participat sâmbătă la ceremonia tradițională a "Focului Sfânt" ("Sfintei Lumini") din ajunul Paștelui ortodox, de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, sub atenta supraveghere a poliției, relatează AFP.

Zeci de mii de credincioși s-au strâns în împrejurimile Bisericii Sfântului Mormânt, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt poliției israeliene, Luba Samri. Potrivit tradiției creștine, Biserica se află pe locul unde a fost crucificat Iisus Hristos.

Această ceremonie milenară — simbol al eternității, păcii și reînnoirii — a avut loc, ca în fiecare an, într-o biserică aglomerată, luată cu asalt de pelerini, în cea mai mare parte din Europa de Est, dar și din comunitatea arabă ortodoxă din Țara Sfântă.

Ca în fiecare an, pelerinii s-au înghesuit pentru a lua Sfânta Lumină, care, transmisă apoi din lumânare în lumânare, a ajuns pe străduțele Orașului Vechi.

Sfânta Lumină de la Ierusalim urmează să fie purtată în procesiune la Bethleem (Cisiordania), locul de naștere al lui Iisus, și transportată cu avionul în Grecia și în țările ortodoxe. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready