Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
22:41    |    16/04/2015

Seful Statului Major rus: Romania si Polonia sunt tintele principale ale Rusiei

Seful Statului Major al Fortelor Armate ruse a avertizat, joi, ca Romania si Polonia sunt principalele tinte ale Moscovei, intrucat pe teritoriul lor sunt instalate elemente ale scutului american antiracheta.

Generalul Valeri Gherasimov a afirmat ca sistemele de aparare antiracheta instalate in Polonia si Romania sunt o amenintare si Rusia este pregatita sa raspunda, scrie Wall Street Journal.

"Puterile non-nucleare unde sunt instalate elemente ale scutului antiracheta au devenit obiectul raspunsului prioritar", a spus Gherasimov, facand referire la Romania si Polonia.

Comentariul sau a fost facut la o conferinta de la Moscova pe tema apararii, unde mai multi lideri rusi au avertizat cu privire la amenintarea reprezentata de SUA si NATO.

La acelasi eveniment, ministrul rus al Apararii a afirmat ca exercitiile NATO din estul Europei sunt impotriva Rusiei.

Ministrul rus al Apararii: Exercitiile NATO din estul Europei sunt impotriva Rusiei

"Tarile NATO incearca sa ocupe spatiu geopolitic construind potentialul militar in estul Europei si apropiindu-se de granitele Rusiei. Concentrarea geografica a exercitiilor lor, numai pe flancul estic al Aliantei si in regiunea arctica, arata orientarea anti-rusa", a explicat Serghei Soigu, la a patra conferinta internationala de securitate de la Moscova.

Ministrul rus a mai aratat ca tarile membre NATO care nu fac parte din clubul nuclear participa la exercitii unde se simuleaza folosirea armelor nucleare americane, ceea ce incalca tratatul de non-proliferare.

Soigu a amintit ca "ambitiile de dominare militara nesanctionate" au dus la bombardarea nucleara a oraseor Hiroshima si Nagasaki. "Este o intrebare deschisa ce consecinte ar fi putut avea pentru Europa o asemenea pasiune pentru folosirea armelor nucleare daca armata americana primea armele mai repede", s-a intrebat acesta retoric.

In fine, Soigu a aratat ca Rusia se teme in continuare de sistemul antiracheta american, amplasat in Europa, inclusiv in Romania, intrucat este "o amenintare la adresa stabilitatii strategice".

Ziare.com

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready