Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
17:06    |    13/05/2015

Suceava - primul oraș din România ce va implementa conceptul de electromobilitate

Suceava este primul oraș din România care va implementa conceptul de electromobilitate cu vehicule electrice și puncte de încărcare, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a anunțat că municipalitatea a primit avizul pentru demararea proiectului ''Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde'', promovat de Primăria Suceava și finanțat prin Programul de Cooperare Elvențiano — Român cu 3,11 milioane franci elvețieni.

Referindu-se la posibilitatea înmatriculării acestor autovehicule electrice, în condițiile în care criteriile de omologare RAR sunt încă neclare, primarul a arătat că se va găsi o soluție pentru ca acestea să poată fi folosite.

''Vom găsi o soluție să le înmatriculăm. Probabil, provizoriu, la Primărie'', a spus Lungu.

Proiectul ''Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde'' preve achiziționarea a 11 autoturisme electrice, două furgonete electrice, o automăturătoare și o autocisternă electrice, pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, dar și zece biciclete electrice, precum și sistemul de încărcare cu panouri fotovoltaice.

Totodată, se vor construi 28 de puncte de încărcare, dintre care jumătate pentru încărcare rapidă, și se vor amenaja 56 locuri de parcare pentru vehicule electrice.

Codul Rutier prevede că ''tramvaiele, troleibuzele, mopedele, mașinile și utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcții, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun înmatriculării, precum și vehiculele cu tracțiune animală se înregistrează de către consiliile locale, care țin și evidența acestora''. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready