Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
09:45    |    28/05/2015

Vaticanul: Referendumul din Irlanda, o "înfrângere pentru umanitate"

Referendumul din Irlanda, care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex, reprezintă o "înfrângere pentru umanitate", a apreciat un oficial de rang înalt de la Vatican, relatează miercuri New York Times.

Este vorba de prima reacţie a unui oficial de rang înalt de la Vatican de la desfăşurarea, vinerea trecută, în Irlanda, a unui referendum privind legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

"Am rămas foarte întristat de rezultatul" referendumului din Irlanda, a recunoscut secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin, potrivit site-lui postului de radio al Vaticanului.

"Nu cred că putem vorbi doar despre o înfrângere a principiilor creştine, ci şi despre o înfrângere pentru umanitate", a apreciat el.

La capătul unui referendum istoric desfăşurat vineri, irlandezii au votat în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Potrivit rezultatelor finale, 62,1% dintre irlandezi au votat pentru legalizarea mariajului gay, în timp ce 37,9% s-au pronunţat împotrivă. Votul din Irlanda reprezintă un pas important pentru demersul privind legalizarea acestui tip de mariaj, ţinând cont că aceasă ţară este predominant catolică şi homosexualitatea a fost pedepsită până în 1993.

Irlanda este prima ţară care aprobă prin referendum căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready