Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
16:12    |    28/07/2015

Rusia acuză NATO de crearea unei noi 'cortine de fier' în Europa

Rusia a acuzat marți NATO, prin reprezentantul său permanent pe lângă Alianța Nord-Atlantică Aleksandr Grușko, că se folosește de criza din Ucraina pentru crearea în Europa a unei noi 'cortine de fier'.

''Organizația în sine, creată în anii Războiului Rece pentru anumite scopuri, înainte de toate pentru așa-numita descurajare a Uniunii Sovietice, se simte foarte neconfortabil în condițiile absenței unui adversar. Criza din Ucraina a fost folosită pentru ca NATO să revină la începuturile sale'', a afirmat diplomatul rus, citat de agenția TASS.

El a adăugat că, sub lozinca așa-ziselor ''amenințări din Est'', Washingtonul ''scoate de la aliați sume suplimentare în scopuri militare''. ''De fapt, NATO creează o nouă cortină de fier în Europa'', a concluzionat Aleksandr Grușko.

De amintit că în noua sa 'doctrină maritimă', făcută publică la sfârșitul săptămânii trecute, Rusia califică ca 'inadmisibile proiectele de deplasare a infrastructurilor militare ale Alianței către frontierele Rusiei'. Întărirea pozițiilor strategice ale forțelor maritime ruse în Marea Neagră, precum și menținerea unei prezențe în Atlantic și în Mediterana figurează printre principalele orientări ale acestei noi 'doctrine maritime' a Rusiei.

Difuzat duminică pe site-ul de internet al Kremlinului, acest document a fost făcut public la câteva luni după anunțarea noii doctrine militare a Rusiei, ca reacție deja la întărirea capacităților Alianței Atlantice în Europa centrală, în contextul celor mai grave tensiuni, de la sfârșitul Războiului Rece, dintre Moscova și Occident pe fondul crizei ucrainene. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready