Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
11:23    |    24/11/2015

Teatrul Nottara și-a suspendat toate spectacolele. Clădirea preiznta risc seismic mare

Teatrul Nottara și-a suspendat, începând de marți, toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru, a anunțat managerul instituției, criticul Marinela Țepuș.

Decizia a venit în urma aplicării legii promulgate recent prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic mare.

"Teatrul nu s-a închis, am suspendat activitatea, adică nu mai jucăm. În rest activitatea noastră administrativă continuă. Conform legii, care nu are un termen pus în ea, asta presupune, din punct de vedere juridic, că are aplicabilitate imediată. Așa că noi ne-am supus legii, dar facem demersuri pentru a exista în continuare și vom exista, sunt sigură", a declarat pentru AGERPRES Marinela Țepuș.

Ea a explicat necesitatea acestui demers prin faptul că, în cazul în care în clădirea teatrului s-ar fi continuat să se joace spectacole și primăria ar fi organizat un control, s-ar fi putut pierde avizul de funcționare.

"Legea este atât de parșivă încât spune că se vor suspenda activitățile etc. În cazul în care nu ne supunem și vom fi controlați, amenda este de 50.000 de lei pentru manager și atunci se va lua de primărie avizul de funcționare, abia atunci se va închide. Ori noi nu putem să riscăm să se închidă teatrul și, mărturisesc, nu aveam acei 50.000 de lei pregătiți pentru o amendă dată în felul acesta", a precizat managerul.

Ea a spus că s-au făcut solicitări la Primăria Capitalei pentru un nou spațiu, fiind vizat, printre altele, și vechiul sediu al ArCuB.

"Am făcut solicitări la primărie pentru a ni se da un sediu. Noi ne-am gândit la ArCuB, pentru că ei și-au mutat administrația toată la Hanul Gabroveni și au cele mai multe activități acolo. Cred că un teatru cu activitate neîntreruptă de 70 de ani din care 55 de ani pe bulevardul Magheru merită o clădire cu un atestat cultural. Mai departe dorim și facem toate demersurile posibile pentru a face o nouă expertizare a acestei clădiri. Nu spun nicio clipă că e posibil să nu aibă bulina, dar ne gândim că nu poate să aibă bulină de gradul I și avem temeinice motive să credem asta", a mai spus managerul Nottara.

Pentru cei care și-au achiziționat din timp bilete pentru spectacolele Teatrului Nottara, acestea vor putea fi returnate și banii recuperați de la Agenția de Bilete a instituției, din bulevardul Magheru.

"Cu biletele este cel mai simplu, le returnăm la Agenția de Bilete în oricare moment, începând de acum", a arătat Marinela Țepuș.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 18 noiembrie legea prin care în spațiile în care se desfășoară activități care presupun aglomerări de persoane, precum sălile de spectacol sau de expoziții, și în care se realizează lucrări de intervenție pentru creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice se interzic organizarea și desfășurarea de manifestări. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready