Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
12:04    |    29/01/2016

Onțanu: Cineva, cred că de la PMB, dorește să acopere posibilele infracțiuni legate de construirea Arenei Naționale

Primarul Neculai Onțanu solicită edilului-șef interimar, Răzvan Sava, să precizeze dacă Primăria Municipiului București a solicitat în scris Primăriei Sectorului 2 rectificarea autorizației de construcție pentru Arena Națională.

"Cineva, cred că de la Primăria Municipiului București, mai mult ca sigur, dorește să-și acopere posibilele infracțiuni în legătură cu construirea Arenei Naționale încercând să arunce responsabilități iluzorii în alte direcții. Cu toate acestea Arena Națională există. Instituțiile statului vor verifica în profunzime acest proiect. (...) Îi solicit Primarului General Interimar să spună dacă Primăria Municipiului București a solicitat în scris Primăriei Sectorului 2 rectificarea Autorizației de construcție", a scris Onțanu pe Facebook.

El a adăugat că materialele folosite la construcția copertinei sunt omologate în Germania, iar normativele românești ar trebui actualizate în acest sens.

"Dar am auzit pe unii iresponsabili, inclusiv pe actualul primar general interimar, că soluția ar fi demolarea copertinei pe motiv că materialele din care este făcută nu sunt omologate în România. Bine că în Germania aceste materiale identice sunt omologate și stadionul din Frankfurt, care este la fel cu cel din București, funcționează bine mersi. Soluția: actualizarea Normativului P 118/1999 din România, rămas mult în urma evoluției materialelor noi, moderne. Altfel nu cereți ISU să vă elibereze autorizația de securitate la incendiu", a mai scris Neculai Onțanu.

Precizarea a fost făcută în contextul în care, miercuri, Primăria Capitalei a confirmat existența a două documente — autorizații de construire — emise de Primăria Sectorului 2, cu aceeași dată și același număr, pentru Arena Națională, în timp ce administrația locală a sectorului 2 susținea că ar fi vorba de o singură autorizație, rectificată la solicitarea PMB.

"Menționăm că eroarea materială ce a fost cuprinsă în cererea de eliberare a autorizației de construire aparține PMB care a solicitat Primăriei Sectorului 2 îndreptarea acesteia prin rectificarea autorizației de construire. În acest sens s-a dat curs solicitării PMB, autorizația de construire rectificată păstrându-și același număr de înregistrare din registrul de evidență a autorizațiilor, modificările aduse în cuprinsul ei fiind conforme cu proiectul, avizat conform legii. În concluzie, nu este vorba despre eliberarea a două autorizații. În cazul în care ar fi fost eliberate două autorizații acestea ar fi avut numere de înregistrare diferite", a precizat, miercuri, Primăria Sectorului 2, menționând că formularele cu erorile sesizate din înscrisurile PMB nu au avut efect juridic, deoarece nu au intrat în circuitul civil. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready