Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
17:37    |    03/02/2016

Guvernul finanțează cu 55 milioane de lei programul 'Fiecare copil în grădiniță'

Programul "Fiecare copil în grădiniță" va fi finanțat anul acesta cu suma de 55,5 milioane de lei, asigurată de la bugetul de stat.

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, repartizarea pe județe și municipiul București a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea, pe anul 2016, a participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, informează un comunicat al Executivului.

"E un program care va pune la dispoziție tichete (...) pentru cumpărarea de alimente și rechizite copiilor care au o prezență constantă la grădiniță, certificată conform unei proceduri adoptate deja în ședințele de Guvern trecute", a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Legea privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar promovează prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani, prin acordarea unui stimulent financiar sub forma unui tichet social de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready