Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
18:30    |    09/02/2016

VIRUSUL ZIKA Casa Albă va cere Congresului SUA un fond de urgență de 1,8 miliarde de dolari

Administrația prezidențială a SUA a informat luni, printr-un comunicat de presă, că va cere Congresului să aloce 1,8 miliarde de dolari ca fond de urgență pentru combaterea virusului Zika, a cărui răspândire pe continentul american este preocupantă, relatează luni DPA și AFP.

Banii vor fi destinați pe de o parte, dezvoltării unui vaccin împotriva acestui virus transmis de țânțari și suspectat de provocarea unor malformații la nou-născuți, și, pe de alta, pentru consolidarea capacității de diagnosticare a virusului în sistemul de sănătate publică.

"Vestea bună este că acesta nu este ca Ebola. Oamenii nu mor de Zika. O mulțime de oameni care îl iau nici măcar nu știu că îl au", a declarat președintele american, Barack Obama, într-un interviu la CBS News. "Nu ar trebui să existe panică în această privință", a adăugat șeful de la Casa Albă, menționând că relația dintre virusul Zika și microcefalie nu a fost dovedită încă.

La 1 februarie, la finalul reuniunii unui comitet de urgență legat de virusul Zika, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că ''recenta creștere a numărului de cazuri de microcefalie și de alte afecțiuni neurologice înregistrate în Brazilia, după o situație asemănătoare petrecută în Polinezia Franceză în 2014, reprezintă o urgență globală de sănătate publică''.

Totodată, OMS a avertizat că numărul celor infectați cu Zika ar putea ajunge la patru milioane în următoarele 12 luni. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready