Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
21:26    |    20/04/2016

Munteanu: Am consimțit să-mi retrag candidatura. Nu se pot câștiga lupte fără unitate și loialitate reciprocă

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a anunțat, miercuri, că a consimțit, în urma discuțiilor cu lideri ai partidului, să-și retragă candidatura și și-a exprimat convingerea că liberalii vor găsi o soluție pentru un proiect câștigător la București.

"Am avut discuții în ultimele două zile cu liderii partidului, cu reprezentanți din sectoare, în încercarea de a găsi o formulă eficientă. Din păcate, a fost dificil să identificăm o formulă de unitate. Nu se pot câștiga lupte fără unitate, solidaritate și loialitate reciprocă. (...) În consecință, am consimțit în urma acestor discuții să-mi retrag candidatura, am acceptat această chestiune și sunt convins că PNL va găsi o soluție pentru a păstra unitatea acestei echipe, a organizației la București și pentru a oferi bucureștenilor un proiect bun, util și câștigător", a spus Munteanu, la sediul PNL.

El a precizat că singurul lui obiectiv în acceptarea unei candidaturi din partea PNL a fost "binele bucureștenilor" și pentru acest lucru a acceptat să se alăture echipei liberale.

"Am răspuns invitației onorante a PNL de a mă alătura unei echipe care să reușească să schimbe lucrurile în București, pentru că administrarea unei capitale nu se poate face decât cu o echipă. Indiferent cine ar fi primar nu poate lucra decât înconjurat de consilieri, de numeroși experți, de organizațiile din sectoare, de primarii sectoarelor. În lipsa unei coagulări de energie este greu să ajungi la un rezultat bun. Din nefericire, această campanie nu a fost întâmpinată de toată lumea așa cum ar fi trebuit. Au fost unii care s-au demobilizat, alții au dat credit unor anumite alegații, unor anumite acuzații. S-a ajuns până acolo încât candidați pentru postul de primar s-au desolidarizat de campania mea. Eu am spus din capul locului, când am acceptat această invitație: eu vin să ajut, vin să sprijin cu tot ce pot la susținerea unui parteneriat care să aducă pe lângă echipa PNL forțe ale societății civile", a adăugat Munteanu.

Acesta a arătat că, în momentul în care a constatat că echipa este pusă în primejdie, a acționat în așa fel încât să nu contribuie la adâncirea unor disensiuni.

"La un anumit nivel ea (echipa — n.r.) se închegase, dar e un partid mare cu structuri în teritoriu. Nu uitați că eu totuși am venit cu un mesaj care a fost destul de clar cu privire la, de exemplu, modalitatea pe care mi-o propun de a termina cu anumite chestiuni, scurgeri de fonduri și așa mai departe. Unii au fost nemulțumiți. Dintre atacatorii aceia ongiști, care primesc mulți bani și au multe interese, acolo a fost o panică înfiorătoare pentru că ei știau că eu pot câștiga alegerile. Ei știau că o să dau cu ei de pământ, că se va termina cu furtul și ei de unde să mai ia bani. Ei și poate sponsorii lor, pentru că sunt forțe importante. Capitala are un buget semnificativ, nu e glumă", a susținut Munteanu.

Întrebat dacă va rămâne membru PNL, el spus că e o chestiune la care trebuie să reflecteze, având în vedere că a fost concentrat "pe campanie și pe problema Bucureștiului".

"În ultimă instanță, este cel mai puțin important lucru. Când oamenii serioși vor să facă un lucru bun și sunt corecți și loiali unii față de alții, o hârtie că ești membru sau nu e ultimul lucru important", a spus Munteanu.

El a ținut să mulțumească membrilor PNL care au venit alături de el și nu s-au lăsat influențați de campania declanșată împotriva sa, precum și liderilor partidului care au fost supuși "unei mari presiuni".

"Le mulțumesc colegilor mei din Alianța noastră și din alte asociații ale societății civile, se adunaseră deja peste 100 de asociații care au văzut o posibilitate ca o formulă de parteneriat să poată fi oferită bucureștenilor. (...) Și îi asigur pe toți oamenii care vor participa la tot efortul viitor al acestei campanii că vor avea din partea mea toată deschiderea și tot sprijinul", a arătat Munteanu.

Acesta a adăugat că nu va ceda niciun pas în ceea ce privește susținerea valorilor, principiilor și direcțiilor pe care și le-a asumat întreaga sa viață.

"Nimic din ceea ce s-a spus nu este de a mă incrimina în mod real. Am puterea să lupt împotriva acestor atacuri. Cred că am făcut și până acum. Dacă ele vor continua o voi face și în continuare. Am suficiente argumente și, bineînțeles, voi acționa în așa fel încât toate acele acuzații să-și dovedească netemeinicia. (...) Tot ce s-a spus împotriva mea va fi demontat și dovedit", a precizat el. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready