Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
18:32    |    10/05/2016

Patriarhul Daniel a adresat, de 10 Mai, un mesaj de felicitare regelui Mihai și Familiei Regale

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis marți un mesaj de felicitare regelui Mihai și Familiei Regale cu ocazia zilei de 10 Mai, în care adresează "calde urări de sănătate, pace, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună".

Potrivit Biroului de Presă al Patriarhiei Române, în mesaj este evidențiată "buna cooperare dintre Monarhia Română și Biserica Ortodoxă Română în plan religios, spiritual, cultural, edilitar, educațional și social-filantropic".

Totodată, patriarhul amintește că "la aniversarea a 150 de ani de la urcarea pe tronul României a domnitorului Carol I, la Catedrala patriarhală, locul depunerii jurământului față de țară (1866) și al încoronării sale (1881), regele Carol I, împreună cu regele Ferdinand I au fost pomeniți într-o slujbă specială".

"Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate peste poporul român prin faptele de vitejie și de înțelepciune ale Regilor României, cărora le aducem un pios omagiu de recunoștință. (...) Totodată, adresăm Majestății Voastre și întregii Familii Regale calde urări de sănătate, pace, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună. Întru mulți și binecuvântați ani!", se mai arată în masajul patriarhului Daniel. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready