Paris
London
New York
Tuesday, 23 April, 2024
Last Update 20:20
21:12    |    12/05/2016

Ce sunt obligate să facă elevele unui liceu pentru a "nu distrage atenţia băieţilor"

Adolescentele care învaţă la un liceu din Auckland, Noua Zeelandă, au fost rugate "să-şi lungească fustele pentru a nu distrage atenţia personalului şi a elevilor”, relatează The Guardian, citat de Gândul.

Elevele unul liceu din Aukland au fost chemate la directorul adjunct al liceului, Cherith Telford, care le-a spus că trebuie să poarte de acum fuste până la genunchi, susţine NewsHub.

Ideea a venit “pentru a ţine fetele în condiţii de siguranţă, a opri băieţii din a-şi face idei şi pentru un mediu de lucru mai bun”, susţine Cherith Telford.

Observaţiile au provocat indignare atât din partea elevilor cât şi a părinţilor sau chiar a susţinătorilor feminişti, potrivit Gândul.

“Aceste comentarii susţin ideea conform căreia elevele sunt direct responsabile de atacurile sexuale comise de băieţi, trimiţând de asemenea un mesaj negativ tinerilor, conform căruia comportamentul lor sexual este incontrolabil”, a declarat Deborah Russell, lector la Universitatea Massey.

“Noi ştim că victimele sunt adesea învinovăţite în cazul unor atacuri sexuale, iar ăsta este un exemplu clar al responsabilităţii pe care fetele îl au pentru propria siguranţă”, a declarat Debbi Tohill, director executiv al asociaţiei “Criza Răpirilor”.

Acesta condamnă însă modul în care a fost transmis mesajul, fetele fiind învinovăţite că ”distrag atenţia”.

Sade Tuttle, un tânăr care a participat la întâlnire, nu condamnă codul vestimentar, ci ideea din spatele acestuia, notează Gândul.

„Nu regulile în sine sunt problema, ci ideea conform căreia corpurile lor sexuale distrag atenţia”, a declarat băiatul. Mediafax

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready