Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
19:44    |    13/09/2016

Hollande, la Ghimbav: Este un proiect de dimensiune europeană; are vocația să consolideze industria apărării în Europa

Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat, marți, la fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav, că acesta este un proiect de dimensiune europeană care vine să consolideze industria apărării în Europa.

"Este un proiect de dimensiune europeană deoarece are de asemenea vocația să consolideze industria apărării în Europa. Este ceea ce dorim să facem și ceea ce doresc să propun peste câteva zile la Summitul de la Bratislava. Trebuie să avem o cooperare (...) pentru a putea să dăm Europei condițiile pentru a avea o politică europeană de apărare", a spus Hollande, într-o declarație comună cu premierul Dacian Cioloș.

Președintele francez a explicat că proiectul de la Ghimbav are o importantă anvergură, nemaifiind vorba doar despre mentenanță, ci despre fabricarea de elicoptere "care vor reprezenta tehnologia de vârf".

"Este un proiect franco-român, un proiect european și îi felicit și pe colegii din Germania care participă la ambiția noastră de aici, aceea de a furniza elicoptere în scopuri civile, dar și militare. Cu acest Super Puma H215 avem dovada că putem să construim o cooperare care este benefică ambelor țări. Locurile de muncă create aici nu sunt create în detrimentul celor din Germania, din Franța sau din alte țări europene. Locurile de muncă create aici vor duce la crearea de alte locuri de muncă în Franța. (...) Dacă România ar începe prin a cumpăra elicoptere, am fi foarte mândri și foarte fericiți. (...) Am dorit, de asemenea, ca multe întreprinderi franceze să se implice în filiera aeronautică pe care o consolidăm la nivel european și sunt sigur ca uzina de la Brașov va ști să onoreze contractele viitoare", a spus șeful statului francez.

La finalul declarațiilor comune ale celor doi oficiali, directorul general al Airbus România, Serge Durand, i-a înmânat președintelui Hollande o machetă a elicopterului H215 care va fi fabricat la Ghimbav.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready