Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
11:38    |    26/09/2016

Lumea artistica in doliu ! A murit Ioan Gyuri Pascu. Avea doar 55 de ani !

Actorul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineață, la vârsta de 55 de ani. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Informația a fost confirmată de coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița. Trupul lui Ioan Gyuri Pascu a fost depus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", iar marţi va avea loc autopsia.

"În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul", a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu a trecut pe lângă moarte în 2010 când a suferit un accident vascular cerebral. Într-unul din ultimele interviuri, în 2014, artistul spunea că se simte mult mai bine, că plănuieşte turnee în ţară şi că şi-a schimbat stilul de viaţă şi obiceiurile.

''Duc o viaţă normală. Pot spune că regret câteva lucruri pe care le-am făcut sau nu le-am făcut până acum, însă în general mi-am trăit viaţa frumos. Când vrea Dumnezeu, mă duc, toţi suntem la mâna lui. La toţi ne sună la un moment dat ceasul, asta este o certitudine. Depinde doar când se va întâmpla acest lucru'', a declarat Ioan Gyuri Pascu.

Ioan Gyuri Pascu avea 55 de ani şi se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate.

În 1987 a devenit membru în grupul 'Divertis', alături de care a încântat publicul timp de 20 de ani, participând la multe spectacole live, emisiuni de radio și televiziune.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum "O vară de neuitat" – în regia lui Lucian Pintilie şi în "Occident"– regizor Cristian Mungiu.

A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum "Take, Ianke şi Cadîr", asigurând şi coloana sonoră pentru unele din ele.

 

Monica Anghel: Ioan Gyuri Pascu era un om extraordinar, un artist aparte, cu un suflet de copil

Ioan Gyuri Pascu era un om extraordinar, cu un suflet de copil, a declarat luni pentru AGERPRES cântăreața Monica Anghel.

"Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil, avea nevoie de multă dragoste, de oameni sinceri și deschiși lângă el, cărora să le ofere și el dragostea lui, dar să și primească. Era un om foarte sensibil. Dumnezeu să-l odihnească", a spus Monica Anghel.

Gabriela Firea: Ioan Gyuri Pascu va rămâne în amintirea noastră prin veselia și bunătatea sa

Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu va rămâne în amintirea noastră, a tuturor, prin veselia și bunătatea ce l-au caracterizat, a scris, luni dimineață, pe Facebook, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Am aflat vestea tristă a morții actorului Ioan Gyuri Pascu. Dumnezeu să te odihnească, suflet drag! Vei rămâne în amintirea noastră, a tuturor, prin veselia și bunătatea ce te-au caracterizat. Multă putere membrilor familiei și prietenilor", a scris edilul general.

Dorel Vișan: Ioan Gyuri Pascu - un artist care semăna numai cu el însuși

Ioan Gyuri Pascu a fost un artist care semăna numai cu el însuși, a declarat, luni, pentru AGERPRES, actorul Dorel Vișan.

"Îmi plăcea ce făcea. Un artist care semăna numai cu el însuși. Vreau să spun că în perioada pe care a trăit-o pe acest pământ a făcut mai mult decât mulți artiști. A fost un băiat nemaipomenit, păcat că asemenea oameni dispar și nu prea vine altceva în urma lor", a afirmat Dorel Vișan.

El a spus că Gyuri Pascu a fost "un artist multilateral", care avea o voce frumoasă și care "era preocupat să găsească melodii frumoase".

George Ivașcu la moartea lui Gyuri Pascu: A mai plecat un prieten spre Ceruri

A mai plecat un prieten spre Ceruri, a scris actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, pe Facebook.

"A mai plecat un prieten spre Ceruri. A mai plecat un om cu suflet mare, un actor talentat care a dăruit atâta veselie tuturor celor care l-au urmărit. Rămas bun, prietene. Dumnezeu să te odihnească în pace", a scris Ivașcu pe pagina sa de socializare.

Mircea Vintilă: Ioan Gyuri Pascu lasă un mare gol; nu mai e cineva ca el

Cantautorul Mircea Vintilă consideră că moartea actorului Ioan Gyuri Pascu lasă un mare gol și spune că nici nu mai este cineva ca el.

"Ce? Gyuri? M-am zăpăcit așa de tare... Ia uite măi, ce necaz! Era extraordinar, în primul rând ca om", a declarat Vintilă, vădit emoționat, pentru AGERPRES.

El a spus că a fost "de foarte multe ori" pe scenă cu regretatul actor.

"De multe ori. De foarte multe ori. Și pe la Izvorul Mureșului, și pe la Poiana Brașov și pe la Pârâul Rece. Lasă un mare gol. Nici nu mai e cineva ca el", a mai spus cantautorul.

 

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready