Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
10:30    |    20/10/2016

Cioloș: Actul de justiție este incomplet atât timp cât nu am recuperat bunurile ilicite

Pentru ca actul de justiție să fie complet este nevoie de recuperarea bunurilor ilicite, a declarat joi premierul Dacian Cioloș.

"Ideea care ne-a animat în a progresa în acest an în activarea acestei agenții (...) de recuperare a bunurilor ilicite (...) este că actul de justiție este incomplet atât timp cât nu am recuperat și bunurile ilicite. Pentru ca actul de justiție să fie credibil și complet este importantă nu doar pedeapsa care este acordată, dar și recuperarea bunurilor obținute ilicit, pentru că altfel riscăm să slăbim actul de justiție și să slăbim forța deciziei sistemului judiciar", a spus Cioloș, în deschiderea celei de-a VI-a Conferințe Pan-Europene a Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor din Uniunea Europeană, organizată la București de Comisia Europeană în cooperare cu Ministerul Justiției și Agenția Națională pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate.

Potrivit premierului, ideea construirii acestei agenții "există pe hârtie de mai multă vreme", însă ea nu a fost operaționalizată.

"Doamna ministru Prună și-a luat angajamentul, încă de la începutul mandatului acestui Guvern, să acționeze, să găsească mijloacele în așa fel încât la sfârșitul mandatului acestui Guvern să avem această agenție operațională. Mă bucur să văd că suntem în acest stadiu, pentru că nu putem tolera necinstea lucrativă ca mod de lucru și de stil de viață în România. Nu sunt suficiente aceste decizii care vizează doar pedepsirea persoanei respective fără să arătăm și faptul că sistemul judiciar, statul, în general, e capabil să ducă actul de justiție până la sfârșit", a adăugat prim-ministrul.

Cioloș a precizat totodată că, potrivit unor rapoarte ale Ministerului Public, există în prezent "sume și valori importante indisponibilizate, de peste jumătate de miliard de euro", bani care trebuie readuși la bugetul de stat.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready