Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
09:13    |    26/06/2017

Bălăceanu Stolnici (CIADO): Luptăm împotriva marginalizării consumatorilor de droguri

Președintele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) România, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, a susținut sâmbătă, la Galați, conferința "Administrația publică - pilon central al Strategiei Naționale Antidrog", în cadrul căreia a afirmat că organizația pe care o conduce luptă împotriva marginalizării consumatorilor de droguri.

Stolnici a prezentat efectele devastatoare asupra organismului uman ale drogurilor și a vorbit despre necesitatea schimbării mentalității societății față de consumatori și foștii consumatori de droguri în vedea reintegrării acestora în societate.

"Noi luptăm pentru ca acești consumatori de droguri — niște victime ale celor care comercializează drogurile — să nu mai fie marginalizați. Cunoaștem cazuri de foști consumatori care vin la noi și ne spun: 'noi ne-am dezintoxicat, dar în continuare suntem arătați cu degetul, ni se spune (...) dorgați'. Trebuie o corecție a acestei situații, o corecție în care trebuie să se implice toți. De asemenea, este nevoie de un efort mult mai mare în domeniul curativ. Noi nu avem destule instituții pentru dezintoxicare. Apoi trebuie să îi înțelegem pe acești oameni, să îi reintegrăm. Eu cunosc foști consumatori care s-au reintegrat în societate, care au devenit oameni utili în mașina socială", a declarat președintele CIADO România.

Academicianul a subliniat că autoritățile publice trebuie să se implice mai mult în campaniile de prevenție, de luptă împotriva drogurilor.

Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos din Galați în prezența autorităților locale din Galați, Brăila, Vrancea, Tulcea, Buzău, dar și a mai multor reprezentanți ai Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Publicul a fost format din zeci de voluntari CIADO, tineri liceeni care în această săptămână au desfășurat la Galați campania "No Drugs Revolution".

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready