Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
10:06    |    26/06/2017

Ambasadorul Austriei, Gerhard Reiweger: În România, infrastructura rutieră trebuie îmbunătățită dacă dorim să sprijinim economia

Ambasadorul Austriei în România, Gerhard Reiweger, a declarat luni, în stațiunea Covasna, că infrastructura rutieră din România trebuie îmbunătățită, aceasta fiind o premisă importantă a dezvoltării economice.

Reiweger a reluat, în context, ideea construirii unei autostrăzi care să lege Brașovul de București și care să faciliteze accesul turiștilor din țară și din străinătate către această zonă cu potențial natural și turistic.

' Infrastructura rutieră este foarte importantă (...) Este evident (...) că dacă ar exista o autostradă de la București la Brașov, din perspectivă turistică, am discuta de o altă chestiune. Am vorbit de multe ori cu conducerea Consiliului Județean și cu primarul din Brașov și pun aceeași întrebare: de ce primarii și consiliile județene nu au influența normală la București ca să se întâmple ceea ce știu toți că trebuie să se întâmple — să se construiască drumuri. Ar fi aproape o oră pe autostradă de la Otopeni până la Brașov (...) Știu că este o întrebare retorică', a declarat ambasadorul Austriei, în cadrul întâlnirii avute, la Primăria Covasna, cu autoritățile locale și reprezentanți ai comunității locale și ai mediului de afaceri.

Diplomatul austriac a mai spus că 'infrastructura este o temă europeană', iar misiunea sa, în calitate de ambasador, este să reamintească tot timpul acest lucru, având în vedere că țelul comun al Uniunii Europene este coeziunea și folosirea fondurilor în acest scop.

'Nu am criticat Covasna pentru infrastructura locală, (...) am fost de părere și sunt că în România infastructura trebuie îmbunătățită în măsura în care dorim să sprijinim economia', a mai spus Gerhard Reiweger.

Ambasadorul Austriei a fost însoțit în această vizită de reprezentanți ai Clubului Economic German și Export Club, care au avut inițiativa acestei întâlniri.

Autoritățile locale au prezentat oaspeților potențialul natural al județului Covasna, insistând asupra mofetelor, apelor minerale și mai multor obiective turistice din zonă, unice în țară și în Europa.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready