Paris
London
New York
Monday, 23 July, 2018
Last Update 19:53
23:00    |    03/09/2017

Carmen Dan: Tratăm migranții ca fiind oameni care au nevoie de ajutor, nu ca pe infractori

România tratează migranții "ca fiind oameni care au nevoie de ajutor, nu ca pe infractori", declară, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, ministrul de Interne, Carmen Dan.

Aceasta spune că a fost duminică la centrul SCOMAR al Poliției de Frontieră de la Constanța, pentru a se informa despre un pescador cu zeci de migranți descoperit în Marea Neagră.

Vasul a fost reperat duminică la intrarea în apele teritoriale românești în jurul orei 6,35, fiind escortat la țărm de două nave aparținând Gărzii de Coastă. Peste 80 de migranți au fost debarcați în siguranță și sunt în prezent în procedura de triere și analiză epidemiologică.

"România dovedește încă o dată că își îndeplinește angajamentele internaționale. Tratăm migranții ca fiind oameni care au nevoie de ajutor, nu ca pe infractori. Toți vor fi însă verificați pentru a ne asigura că siguranța noastră nu este pusă în pericol. Acești migranți, familii cu copii mici în majoritatea cazurilor, pleacă din țările lor fugind, de cele mai multe ori, de războiul care le-a distrus căminele", afirmă Carmen Dan.

Ministrul român face referire la călăuzele acestor migranți.

"Nu avem însă nicio înțelegere față de cei care profită de aceste situații și vor să se îmbogățească călăuzindu-i contra cost către țările Uniunii Europene", spune ea.

Ministrul de Interne apreciază că operațiunea de duminică "a fost una de succes, nefiind înregistrată nicio victimă".

"Felicit toate autoritățile implicate, pentru modul cum s-au coordonat și pentru că au acționat ca o echipă", a încheiat Carmen Dan.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra — SCOMAR au detectat, în cursul dimineții de duminică, un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, la frontiera maritimă, în afara apelor teritoriale, navigând spre țărmul României, a informat Garda de Coastă.

Nava nu a răspuns avertismentelor poliției de frontieră și nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificările specifice, continuându-si deplasarea spre țărmul românesc. Fiind însoțită de navele Gărzii de Coastă, ambarcațiunea s-a oprit pe malul mării, în apropierea portului Midia.

Cele 87 de persoane (48 bărbați, 16 femei și 23 de copii) aflate la bord au fost fi preluate de polițiștii de frontieră.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready