Paris
London
New York
Wednesday, 21 November, 2018
Last Update 13:42
16:22    |    23/11/2017

A murit actriţa Stela Popescu

 Actriţa Stela Popescu, care peste o lună împlinea 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, la domiciliul ei. Stela Popescu era diagnosticată de mai mulți ani cu diabet.

Actrița Stela Popescu, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită moartă in locuinta sa din Capitala. Potrivit unor surse, vecinii au sunat la Urgenţe pentru că actriţă nu răspundea la uşă. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale SMURD. Nu s -au făcut manevre de resuscitare. Stela Popescu era decedata în momentul în care ajutoarele au ajuns la locuinţa.

"Acum 20 de minute a fost găsită decedată la domiciliu de echipajul SMURD", a afirmat coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

„Nu am niciun secret, dar sunt două lucruri importante în viața unui om: moștenirea genetică și dragostea de viață. Dacă faci o profesie care te satisface, nu mai contează atât de tare banii. Dacă ești foarte bun, atunci ceea ce îți vine de acolo îi ajunge să supraviețuiești. Nu vreau avion personal, nu mașini, marea mea bucurie este că am reușit în această profesie”, spunea Stela Popescu într-un interviu pentru Digi24, acordat în 2013.

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. S-a născut într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica, în România, la Brașov.

„Mama m-a susținut grozav, doar că nu mă credea cea mai deșteaptă și cea mai frumoasă. În ultimele luni de viață, mama mi-a spus: Când intri tu în scenă, răsare soarele. A fost cel mai mare compliment de o viață pe care mi l-a făcut mama”, mărturisea actrița în interviul pentru Digi24.

Stela Popescu a fost căsătorită cu regizorul Dan Puican, de care a divorţat după opt ani. S-a recăsătorit apoi cu Puiu (Mihai) Maximilian (decedat în 1998), despre care spunea că a fost sufletul ei pereche. „Nu ştiu ce e cu dragostea, e un lucru foarte interesant, e un fluid care se petrece între doi oameni, nu ştiu. În clipa aceea eram măritată şi am simţit că acest om (n. r. Puiu Maximilian) mi se potriveşte mie, că nu pot merge pe două drumuri cu el. Din clipa aceea totul a fost altfel”, se confesa Stela Popescu într-un interviu pentru Gândul, în 2011.

 

Alexandru Arșinel: "Stela a fost unică"

Actorul Alexandru Arșinel, partenerul de scenă al Stelei Popescu, a declarat joi că trupul artistei va fi depus la Teatrul de Revistă Constantin Tănase din București, iar sâmbătă va fi dus la Cernica, unde va fi înmormântată duminică, alături de soțul ei.

"La Teatrul Tănase va fi expusă până poimâne după-amiază, când va fi dusă la Cernica, la biserică, și duminică va fi înmormântată alături de Puiu, de soțul ei", a declarat Alexandru Arșinel.

"Stela a fost unică și nu îmi găsesc cuvintele pentru a o defini în lumea asta românească (...) A fost un om extraordinar, atât trebuie să știți și a dispărut jumătatea cealaltă. (...) Vorbeam în fiecare zi, se simțea bine. Tocmai hotărâsem să discutăm despre ce vom face în Spania pe 1 decembrie (...) Ea niciodată nu dădea semne de oboseală", a mai spus Alexandru Arșinel. 

 
Florin Piersic: "Stela Popescu, o prietenă extraordinară"


Stela Popescu a fost un om de o mare generozitate, a declarat actorul Florin Piersic, joi, despre cunoscuta actriță, moartea ei reprezentând o mare pierdere. Actorul a fost extrem de emoționat amintindu-și de cea care i-a fost întreaga viață o foarte bună prietenă și l-a susținut deseori.

"A fost ca o soră pentru mine, o prietenă extraordinară. Era bună, generoasă, nu putea spune 'nu' nimănui", a spus Piersic. El a adăugat că este "o zi foarte tristă" aceasta în care a murit "o actriță foarte talentată, care a interpretat multe roluri pe scenele României și în filme".

Dorel Vișan: "Stela Popescu a făcut parte din categoria artiștilor mari"

Actorul Dorel Vișan a declarat joi, pentru Agerpres, că Stela Popescu a fost o artistă unică, care "a făcut parte din categoria artiștilor mari".

"Îmi vine greu să vorbesc despre Stela, care a fost o artistă unică, unică. A semănat numai cu ea, o artistă frumoasă, prezentabilă, inteligentă, cu multă inspirație, cu texte inspirate scrise de scriitori mari de umor, cu fundație de adevăr în textele astea. Aici este ceea ce-l face pe un artist de comedie mare — putere de a înțelege ceea ce spune, puterea de a descoperi ceea ce frământă sufletul omului și îl face să râdă. A face pe cineva să râdă este mult mai greu decât a-l face să plângă", a spus Dorel Vișan. El a precizat că Stela Popescu "a făcut parte din categoria artiștilor mari".

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready