Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
00:23    |    14/10/2019

Primadonna ELENA MOSUC - Cea Mai Buna Soprana a anului 2019

Starul de Opera Elena Mosuc a primit pe data de 1 octombrie la Teatrul Malibran din Venetia premiul international „Oscarul liricii mondiale” pentru anul 2019, la categoria cea mai buna Soprana a anului.

La concertul organizat cu ocazia decernarii premiilor au mai participat: tenorul Francesco Demuro (cel mai bun Tenor 2019), Anna Chiuri (cea mai buna Mezzosoprana 2019) si Riccardo Zanellato (cel mai bun Bas 2019).

Elena Mosuc a interpretat trei arii importante: „Oh, madre dal cielo“, marea scena a Giseldei din actul al doilea al operei „Lombarzii“ de Giuseppe Verdi, personaj cu care Primadonna a debutat in mod triumfal pe 26 septembrie la Opera Maghiara din Cluj-Napoca; duetul din opera „Lucia di Lammermoor“ de G. Donizetti „Veranno a te sull’aure“ impreuna cu Francesco Demuro si  binecunoscuta arie „Follie! Follie! Sempre libera“ din opera La Traviata de G. Verdi, aceasta fiind dedicata legendarei soprane Maria Malibran.

Criticii revistei muzicale DeArtes (http://www.deartes.cloud/?p=12083  ) au scris despre interpretarile romancei urmatoarele: „Cu generozitate a daruit arta sa publicului, exceland in rafinatele registre supraacute". Elena Mosuc este "o autentica soprana dramatica de agilitate si belcantista de rasa",a descris-o regizorul Enrico Stinchelli, caruia i s-a incredintat prezentarea evenimentului alaturi de moderatoarea de televiziune Chiara Giallonardo.

Marele premiu obtinut de Elena Mosuc reprezinta un mod spectaculos ce anticipeaza evenimentul din anul 2020 cand  va implini 30 de ani de cariera artistica, o cariera pe care a inceput-o de foarte tanara.

Starul romano-elvetian a entuziasmat publicul cu pagini muzicale foarte dificile rezolvate in mod briliant demonstrand o mare stiinta de tehnica vocala si sensibilitate interpretativa, dar si o prospetime a vocii sale incepand cu „Oh, madre dal cielo“ din opera „Lombarzii la prima cruciada“, urmand cu „Veranno a te sull’aure“ din „Lucia di Lammermoor“, toate executate impecabil cantand toate notele scrise de Donizetti, a precizat Stinchelli.“

Elena Mosuc sarbatoreste anul viitor 30 de ani de cariera si considera acest important premiu un punct culminant in cariera sa artistica internationala.

De asemenea, valoroasa soprana a fost nominalizata de doua ori la prestigiosul premiu al Germaniei OPUS KLASSIK 2019, prima ca cea mai buna soprana si a doua pentru albumul sau CD Verdi Heroines aparut in 2018 si care a avut cronici foarte laudative.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready