Paris
London
New York
Tuesday, 14 July, 2020
Last Update 14:44
14:04    |    19/03/2020

Iohannis: Trebuie să le transmitem românilor din afara graniţelor să nu vină în acest an acasă de sărbători

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru românii din Diaspora: să nu vină acasă de sărbători. Președintele a reamintit că sunt restricții de circulație în Europa și că, odată ajunși la graniță, ei ar trebui să intre direct în izolare sau în carantină.
 
"Un cuvânt doresc să spun şi despre românii din afara graniţelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristeţe, dar şi cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători.
 
În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuşi vin în ţară, conform normelor în vigoare stabilite de experţi, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz.
 
Şi atunci, ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puţin două săptămâni?
 
Aşadar, transmiteţi pe toate canalele: românii din afara graniţelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea aşteptări care pe urmă nu se împlinesc", a spus Iohannis la videoconferinţa cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefecţii şi şefii instituţiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19.
 
Pandemia de coronavirus nou a ucis peste 9.000 de oameni în întreaga lume, conform unui bilanţ alcătuit de AFP, joi, pe baza informaţiilor oficiale.

Joi, la ora 11:00 GMT au fost recenzate 9.020 de decese, majoritatea în Europa (4.134) şi Asia (3.416), locul iniţial al epidemiei.

Cu 712 noi decese consemnate în ultimele 24 de ore dintr-un total de 90.293 de cazuri, Europa este continentul în care pandemia progresează cel mai rapid, notează AFP
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready