Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
03:24    |    31/03/2020

Patriarhul României donează 10.000 lei pentru protecția voluntarilor care îi ajută pe cei afectați de pandemie

Patriarhul Daniel a donat luni suma de 10.000 de lei pentru achiziționarea de materiale de protecție destinate voluntarilor „Ajută cu bucurie”.

Este vorba de voluntarii care se implică, prin intermediul site-ului „Ajută cu bucurie”, în sprijinirea persoanelor aflate în dificultate din cauza pandemiei de coronavirus. Platforma a fost creată de Patriarhia Română și Federația „Filantropia” și este gândită ca un punct de întâlnire între cei aflați în situații vulnerabile și cei care doresc să ajute.

Prin acest gest, Patriarhul însuși a pus în practică îndemnul lansat către credincioși odată cu declararea stării de urgență în țara noastră: „Să arătăm iubire și solidaritate față de oamenii vârstnici, față de cei aflați în izolare sau în carantină, precum și grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru”.

De la începutul epidemiei de coronavirus, atât Arhiepiscopia Bucureștilor, cât și majoritatea eparhiilor din Patriarhia Română participă la lupta împotriva răspândirii acestei boli mai întâi prin rugăciune și consiliere spirituală, apoi prin oferirea de spații pentru carantină, hrană celor izolați, sprijin divers pentru spitale în funcție de necesități.

Patriarhia Română colaborează cu instituțiile medicale pe mai multe planuri: în consilierea spirituală, campanii de donare de sânge, prevenție și educație pentru sănătate, donații de aparatură medicală, mobilier, ș.a.
 
La randul lor, răspunzând chemării Patriarhiei Române, centrele eparhiale, protoieriile, parohiile și mănăstirile s-au implicat social-filantropic și au raportat până în prezent un ajutor financiar și material în cuantum de 4.105.002 lei. 

Odată cu decretarea stării de urgență, Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a implicat, alături de ISU București-Ilfov, în ajutorarea persoanelor aflate în situații excepționale mai ales în condițiile de criză medicală.

Potrivit unui comunicat remis Basilica.ro, de la începutul programului de asistență la domiciliu a persoanelor aflate în dificultate (18 martie 2020), au fost distribuite aproximativ 900 de porții cu hrană caldă, în valoare de 15.000 lei.

Beneficiarii sunt în cea mai mare parte persoane vârstnice, persoane cu handicap sau mame singure care au în întreținere unul sau mai mulți copii. Hrana este asigurată de cele șase Protoierii ale Capitalei prin efortul susținut al personalului de la cantinele sociale ale filialelor Asociației Diaconia.
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready