Paris
London
New York
Tuesday, 23 April, 2024
Last Update 20:20
10:46    |    10/04/2020

Studiu: Numărul real de persoane infectate cu coronavirus ar fi cu câteva „zeci de milioane” mai mare decât datele oficiale

Numărul total de infecţii cu coronavirus ar putea fi mult mai mare decât cifrele înregistrate de autorităţile sanitare din întreaga lume, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Göttingen, citat de Deutsche Welle.

Cercetătorii din cadrul Universităţii au analizat mortalitatea virusului de la timpul infecţiei până la deces pentru a evalua calitatea rapoartelor oficiale.

Conform cercetătorilor germani, datele arată că ţările au descoperit în medie doar 6% din numărul total de infecţii cu coronavirus. Ei susţin că numărul real de persoane infectate ar fi atins deja câteva zeci de milioane la nivel global.

„Rezultatele ne arată că guvernele trebuie să fie extrem de atente când interpretează numărul de cazuri... O diferenţă atât de mare a calităţii şi cantităţii de teste efectuate în diverse ţări înseamnă că rapoartele cazurilor oficiale sunt în mare parte neinformative şi nu oferă informaţii utile”, a declarat Sebastian Vollmer, în cadrul Universităţii din Göttingen.

„Zeci de milioane”

Cercetătorii estimează că pe 31 martie 2020, Germania ar fi avut de fapt 460.000 de infecţii. În aceeaşi perioadă, Statele Unite ar fi avut peste 10 milioane, Spania peste 5 milioane, Italia peste 3 milioane, iar Marea Britanie ar fi avut circa 2 milioane de infecţii cu coronavirus.

În aceeaşi zi, Universitatea Johns Hopkins raporta 900.000 de cazuri cu coronavirus la nivel global.

„În timp ce Universitatea Johns Hopkins înregistra aproape un milion de cazuri la nivel mondial, estimăm că numărul de infecţii ar fi fost de fapt cu câteva zeci de milioane mai mare”, reiese din studiu.

Potrivit autorilor, numărul insuficient de teste ar putea fi motivul pentru care unele ţări europene, incluzând aici Italia şi Spania, înregistrează rate de mortalitate mult mai mari decât în Germania.

Ei estimează că Germania a identificat 15,6% din cazuri, comparativ cu 3,5% în Italia şi 1,7% în Spania. Ratele de detectare ar fi mult mai mici în Statele Unite şi Marea Britanie, cu 1,6% şi, respectiv, 1,2%.

Cercetătorii le solicită ţărilor să îmbunătăţească semnificativ abilităţile de detectare a noilor infecţii, să adopte măsuri de izolare a pacienţilor infectaţi şi să depisteze persoanele cu care au intrat în contact.

În caz contrar, „virusul va rămâne nedetectat pentru o perioadă lungă de timp şi un noul val de infecţii este, în aceste condiţii, doar o chestiune de timp”.

https://www.zf.ro
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready