Paris
London
New York
Tuesday, 23 April, 2024
Last Update 20:20
00:55    |    17/04/2020

Iohannis: Criza ne-a dat lecţii dureroase; sistemul sanitar, primul ce are nevoie de o reaşezare profundă

Criza cauzată de noul coronavirus a dat "lecţii dureroase" despre nevoia de a întări statul, în special sistemul sanitar, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

"Această criză ne-a dat lecţii dureroase, care trebuie însuşite, despre nevoia de a întări statul, despre nevoia stringentă de a restructura serviciile publice, pentru a elimina clientelismul, şi de a susţine zonele care alcătuiesc fundamentul unui stat funcţional, aflat realmente în slujba cetăţeanului, pentru a putea progresa şi a recupera din pagubele grave produse de epidemie. Resetarea României este acum mai necesară şi mai urgentă decât oricând", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că sistemul sanitar este primul, dar nu singurul, care are nevoie de o reaşezare "profundă".

"Vedem acum cât de multe lipsuri a fost necesar să fie acoperite într-un timp extrem de scurt. Doar printr-un efort susţinut şi mobilizare maximă am reuşit să ne adaptăm rapid şi să luăm toate măsurile pentru ca această epidemie să fie ţinută sub control. Altfel, numărul victimelor în România ar fi fost astăzi mult mai mare. Vă asigur că acest efort de corectare a erorilor rămase din vechile guvernări va continua chiar mai accelerat după ce depăşim aceste momente de criză, pentru că este esenţial ca România să devină o ţară care le asigură cetăţenilor săi toate condiţiile pentru o viaţă decentă şi sigură", a susţinut Iohannis. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready