Paris
London
New York
Friday, 01 July, 2022
Last Update 09:51
23:46    |    13/11/2012

Băsescu : Sper ca Dacia să devină maşina Africii. Este o explozie în vânzările pe Africa

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că noile modele Dacia Logan, Sandero şi  Sandero Stepway lansate marţi seară pentru piaţa românească confirmă capacitatea României de a produce maşini la vârf de tehnologie industrială, el exprimându-şi speranţa că Dacia va deveni "maşina Africii".

"Industria automobilului ne prilejuieşte la toţi ocazia să constatăm că putem. Nu e «Yes, we can», dar este un «Da, putem» românesc", a spus Băsescu în discursul său de la evenimentul Dacia-Renault.

Preşedintele a amintit că în primăvara acestui an a avut ocazia să vadă macheta noului model Sandero, iar acum, în toamnă, Dacia-Renault deja a lansat acest model pe piaţă.

"Acesta este un eveniment uriaş, care confirmă capacitatea României de a produce echipamente şi maşini la vârf de tehnologie industrială", a spus Băsescu.

El a subliniat că noile modele sunt produse în proporţie de 80% în România, în industria pe orizontală generată de Dacia-Renault.

 Preşedintele a subliniat că deşi Renault a deschis o uzină Dacia şi în Maroc, aceasta nu înseamnă că centrul de greutate al mărcii româneşti se va muta în Africa, uzina de acolo asambând în mare parte piese produse în România.

"Sper ca Dacia să devină maşina Africii pentru că este o explozie în vânzările pe Africa", a spus Băsescu, adăugând că prestigiul şi aprecierea pentru marca românească sunt foarte răspândite pe continentul african.

Şeful statului şi-a exprimat aprecierea şi pentru compania franceză, deoarece la momentul privatizării se angajase să facă investiţii de 400 milioane de euro însă în prezent acestea au depăşit două miliarde de euro.

Preşedintele a apreciat că firma franceză a fost onestă cu România, cu uzina de la Piteşti, cu sutele de mii de angajaţi care şi-au găsit un loc de muncă în această industrie, dar şi cu inteligenţa românească pentru că a investit în centrul de cercetare de la Titu, unde inginerii români angajaţi acolo au avut ocazia "să-şi exprime creativitatea, iar rezultatele se văd în noile modele lansate azi".

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready