Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
17:14    |    15/07/2013

Maria Grapini: Solicit ca impozitul forfetar să se aplice de la 1 octombrie

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, solicită ca impozitul forfetar să se aplice de la 1 octombrie 2013, pentru că astfel agenţii economici ar dispune de un trimestru din acest an pentru a se obişnui cu noile proceduri de lucru.

'Eu solicit ca impozitul forfetar să se aplice de la 1 octombrie a.c., pentru a le da agenţilor economici posibilitatea de a se obişnui, în ultimul trimestru al anului, cu noile proceduri fiscale. De asemenea, până în octombrie ar trebui să putem să oferim mediului de afaceri cadrul legal în care vor opera agenţii economici în 2014', a afirmat luni Maria Grapini, cu ocazia prezentării raportului de activitatea la şase luni de mandat (ianuarie - iulie 2013).

Aceasta a precizat, totodată, că a cerut, la rectificarea bugetară din luna august, majorarea bugetului pentru proiecte al Autorităţii Naţionale pentru Turism, dar nu crede ca o să obţină integral majorarea solicitată.

Potrivit acesteia, în cele şase luni de mandat, acţiunile sale - în calitate de ministru delegat - au fost concentrate pe nouă priorităţi.

'Activitatea mea din ultimele şase luni a vizat nouă priorităţi: reglementarea unui mediu etic de afaceri; accesul IMM-urilor la finanţare; încurajarea spiritului inovator la IMM-uri; reducerea poverii fiscale pentru IMM-uri; simplificarea cadrului legislativ în mediul de afaceri şi turism; dezvoltarea sistemului educaţiei antreprenoriale; îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la resurse logistice; pregătirea programului pentru fondurile europene 2014-2020 şi îmbunătăţirea procedurilor de lucru între minister şi mediul privat', a mai spus ministrul Maria Grapini.

În legătură cu raportul de activitate pe ultimele şase luni, ministrul delegat pentru IMM-uri, a menţionat că ar fi dorit ca instituţia pe care o reprezintă să fi făcut mai mult pentru agenţii economici.

'Aş fi vrut ca ministerul pe care îl reprezint să facă mai mult pentru mediul de afaceri, însă sper să reuşim acest lucru după reorganizarea echipei de lucru, proces care se va finaliza în 15 zile', a subliniat Maria Grapini.

Sursa: AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready