Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
13:36    |    18/04/2016

Ambasadorul Ertaș: România este una dintre cele mai importante piețe pentru Turcia

Ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertaș, a declarat luni că România este "una dintre cele mai importante piețe" pentru țara sa și că își dorește ca firmele turce care activează la noi să-și dubleze cifra de afaceri la 10 miliarde de dolari.

Ambasadorul a participat, în Capitală, la seminarul "Fonduri Europene și ajutoare de stat", alături de Manuel Costescu — secretar de stat în Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat, Mükerrem Aksoy — Consilier Comercial al Ambasadei Republicii Turcia la București și Bogdan Hossu — director general Wise Finance Solutions.

"România este una dintre cele mai importante piețe pentru Turcia", a precizat el, amintind că firmele cu capital turcesc din țara noastră au avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 5,5 miliarde de dolari. "Vrem să crească această cifră la 10 (miliarde de dolari — n.r.)", a adăugat ambasadorul.

El a apreciat că între România și Turcia există "relații istorice" iar în ceea ce privește dezvoltarea economică "un element important este cel uman".

"Relațiile economice româno — turce trebuie dezvoltate și mai mult și pentru acest lucru ne-am gândit că ar fi bine ca oamenii de afaceri să profite de fondurile europene", a spus ambasadorul.

Potrivit diplomatului, peste 10.000 de firme cu capital turcesc activează în România. "Avem un potențial mult mai ridicat, pentru că această piață ne poate susține cu multe avantaje. Există elemente complementare care ajută ambele economii", a subliniat Osman Koray Ertaș.

"Vreau ca investitorii turci să beneficieze de fondurile europene din România pe sistemul câștig-câștig", a mai spus ambasadorul.

Manuel Costescu a vorbit, la rândul său, despre evoluția economică a României în ultimii 20 de ani.

"Dacă ai fi pus un dolar în PIB-ul României în 2000, acum ai avea 5 dolari", a spus secretarul de stat, arătând că printre domeniile care se dezvoltă impresionant în România se numără industria aerospațială și IT-ul.

"Dacă luăm creșterea economică și ne uităm la PIB-ul României, o parte este venită din IT. Dacă te uiți numai la industria României, încă ai o imagine a trecutului", a menționat Costescu. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready