Paris
London
New York
Tuesday, 23 April, 2024
Last Update 20:20
18:14    |    13/07/2017

Jean Valvis: Dezvoltarea economică se face prin consum, investiții directe și export

Dezvoltarea economică se face prin trei piloni: consum, investiții directe și export, iar antreprenorii sunt extrem de importanți în dezvoltarea economică a unei țări, a declarat Jean Valvis, vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

"Știm cu toții că sectorul privat creează la valoarea adăugată în țară. Antreprenorii sunt extrem de importanți în dezvoltarea economică. Eu vreau să vă reamintesc un principiu. Dezvoltarea economică se face prin trei piloni: consum, investiții directe și export. Dați-mi voie, pentru că profesional mă ocup cu al treilea pilon, să reamintesc că împreună cu produsul merge și imaginea țării. Nu cumperi un vin internațional dacă nu știi de unde este.
 
Nu cumperi un produs internațional dacă nu știi de unde este. Nu se vinde turismul dacă nu se știe brandul țării. Consider inadmisibil efortul statului pentru brandul țării, pentru promovarea imaginii României, iar acesta să fie anual la un nivel de două milioane de euro, când numai pentru societatea mea am acordat 4 milioane de euro. Este inadmisibil, când vorbim de creșterea economică, să vorbim de fiscalitate și să nu vorbim despre al treilea pilon: exportul.
 
Eu fac un apel la orice Guvern al României, fac un apel la Guvernul Tudose, să se aloce bugete pentru creșterea celui de-al treilea pilon al dezvoltării economice", a mai spus vicepreședintele asociației.

Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) a organizat joi o conferință cu tema ''Măsuri proactive pentru întărirea capitalului local și a clasei de mijloc''.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready