Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
02:19    |    26/03/2014

A găsit bărbatul lui 2014 arma perfectă pentru a domina femeia lui 2014 ?

Slabe şanse să fiu impresionată de gândirea tactică a unui bărbat. Prejudecată sau nu, mi-o asum. Dar azi s-a întâmplat. Iar când zic asta, am toată convingerea că această descoperire a mişcat ceva rotiţe în creieraşul meu.

Ei bine, am trăit să văd faptul că unii bărbaţi sunt destupaţi la minte. Destupaţi bine! Am impresia că au un al treilea ochi, un ochi efeminat, care vede lumea exact cum o vede un ochi al unei femei experimentate. Şi-au descoperit latura feminină şi şi-au cizelat-o în aşa măsură, încât, ar putea deveni oricând masculi Alpha. Această latură feminină, dezvoltată la parametri optimi, e arma cea mai puternică a bărbatului. Cu ea subjugă însăşi femeia. De ce? Pentru că e o variantă îmbunătăţită, superioară celei originale, feminine.

Aşa tehnică nu am văzut în viaţa mea, până azi. Îmi vine să râd (pentru că sunt femeie) dar în acelaşi timp, îmi vine şi să plâng. Da, doamnelor! Acesta-i marele atu al bărbatului anilor 2014. Nu cred că acest mecanism este unul conştientizat, iniţial, de către bărbat; el survine în urma nevoii de adaptare la atitudinea & conduita femeii anului 2014, care, după cum bine ştim, îşi etalează tot mai des latura masculină a Eu-lui , devine mai conservatoare, mai focusată pe succesul profesional, deci ... mai greu de abordat.

Musai să citez un fragment din Osho, care e potrivit cu subiectul şi care preia teoria lui Jung despre Animus şi Anima : „Nimeni nu e doar bărbat sau doar femeie, amândoi sunt amândouă. Trebuie să fie aşa: jumătate din fiinţa ta vine de la mamă, cealaltă de la tată. Eşti o întâlnire a acestor două energii. Nu poţi fi doar bărbat; nu poti fi doar femeie.” Cu alte cuvinte, cele două polarităţi fac parte din fiinţa noastră, depinde de fiecare cât la sută din ele scoatem la iveală. Şi uite că, în cazul de faţă, când bărbatul îşi odihneşte masculinitatea şi scoate la înaintare partea feminină, devine mai câştigat şi mai apreciat de către sexul frumos.

După cum ştim cu toţii, instinctul bărbatului este acela de a seduce cât mai multe şi cât mai variate exemplare ale sexului frumos şi de a lăsa cât mai mulţi urmaşi în urma lor; deci de a asigura adaptarea speciei la evoluţia mediului înconjurător. Poate că v-aţi întrebat de ce oare, dragii noştri parteneri simt nevoia să se împerecheze cu orice femeie care dă dovadă de disponibilitate. Genetica o dovedeşte, aşa au fost programaţi. Ei bine, aici se află şi rădăcinile înşelatului, trişatului în cuplu. Nu mai are sens să dezbat teoriile evoluţionismului ale lui Darwin. Deşi a fost blamat, până la urmă tot s-a adeverit faptul că trăim într-o competiţie acerbă pentru supravieţuire, uitaţi-vă şi voi cum ne dezvoltăm într-o veselie pe verticală (pe orizontală ne-am asfixiat deja) din cauza făcutului de copii fără să ţinem seama de necesităţile lor emoţionale dar şi de puţinele resurse pe care ni le mai poate pune la dispoziţie planeta. Cu alte cuvinte, lupta pentru hrană şi teritoriu s-a menţinut, dar e ambalată altfel. De asemenea, a rămas aceeaşi şi lupta pentru conservarea genelor - care are drept consecinţă imediată suprapopularea; s-a ajuns la o extremă negativă, greu de ţinut în frâu, chiar şi prin educarea populaţiei privind natalitatea şi utilitatea metodelor contraceptive.

Ca să revin la subiect, ţin neapărat să fac o precizare cu referire la personalitatea unui asemenea bărbat - tipul celui care şi-a dezvoltat latura feminină şi a şi conştientizat-o şi se şi foloseşte de acest atu. Un astfel de bărbat nu poate fi decât unul cu experienţă de viaţă, unul care e trecut şi prin sită şi prin ciur. Unul care are nişte antenuţe foarte fine şi are abilităţile unui veritabil psiholog. Este sigur pe el, pe capacitatea lui de a seduce. Afişează cu mândrie trăsăturile care îl fac masculin şi-l detaşează de restul bărbaţilor şi în acelaşi timp, nu ezită să-şi facă publice laturile sensibile ale Eu-lui său. Această caracteristică, plusată de sensibilitatea feminină, era specifică sexului slab. Femeia este cea care îşi afişează sensibilitatea în public, doleanţele, nevoia de protecţie. Şi dacă nu o afişează în mod voit, o lasă să transpire prin toţi porii, involuntar. Un mascul atent la astfel de detalii şi le va însuşi imediat şi va profita de ele. Conştient sau nu, se întâmplă.

Femeia lui 2014 are puterea ( să reţinem, deci, PUTEREA) să-şi aleagă partenerul. Putere dată de un buton magic, asemeni celui de la telecomandă, care porneşte sau opreşte televizorul, deci zona de destindere şi divertisment. Ea are azi puterea să iniţieze sau să refuze sexul, deci i-a crescut puterea de a manipula genul masculin, ahtiat după împerechere. Dacă înainte era aleasă, AZI ALEGE EA. Şi s-au cam schimbat criteriile după care o face. Dacă înainte era interesată de un bărbat puternic, cu un fizic de invidiat, capabil să se cocoaţe în cel mai înalt copac după cel mai dulce fagure de miere; să alerge după cea mai zveltă căprioară, s-o doboare cu arcul şi s-o pună pe masă; azi lucrurile stau cu totul altfel.

Femeia e atrasă de bărbatul potent DAR sensibil. Care ştie s-o cucerească cu vorbe mieroase, nu cu stupul de miere la subraţ. Care-i înţelege suferinţele de femeie, care-i e alături la creşterea copiilor, care o susţine emoţional şi profesional. Femeia lui 2014 vrea un bărbat cu doi ochi ageri masculini şi unul efeminat. Deşi sună ciudat, cel mai dorit dintre bărbaţi va ştii cu siguranţă care e ceaiul ei preferat dar şi ce culoare preferă să poarte pe dedesubtul rochiei sâmbătă seara în oraş. Va cunoaşte cele mai intime secrete ale ei empatizând cu ea. Îi va zâmbi şi o va ţine de mână când va face dragoste cu ea. Va aprecia mirosul şi catifelarea unei petale de trandafir la fel de mult ca ea, ba chiar va împrumuta din felul ei de-a fi. Nu-şi va pierde masculinitatea, însă, în intimitatea lor, va ştii să-i dovedească un lucru : c-o iubeşte pentru simplul fapt că e femeia lui, într-un 2014 în care EA e lăsată să creadă că deţie controlul, din dragoste pentru a nu-i ştirbi din legenda personală,pentru a nu-i împiedica propria dezvoltare. Deci ... care pe care ?

Un astfel de bărbat merită toată atenţia. Stârneşte şi se lasă stârnit. Conduce şi ştie să se lase condus. Când e erou, când protejat. RARA AVIS ...

Psih. Silvia Manolache

http://psihsilviam.blogspot.ro/

 

 

 
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready