Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
17:40    |    14/12/2014

Dragnea neagă implicarea în dosarul Bica: Este o enormitate, nu am intemediat, nu am nicio implicare

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea a negat duminică orice implicare în dosarul Bica, în care este menţionat că ar fi intermediat o mită de 3,5 milioane de euro, el precizând că acest lucru este ”o enormitate” şi nu are cunoştinţă de aşa ceva.

Eu nu am văzut niciun document, nu am văzut nicio informaţie, am stat numai aici. Nu pot să spun decât un singur lucru, că mi se pare o enormitate. Nu am făcut aşa ceva, şi nici nu am auzit de aşa ceva”, a declarat Dragnea.

El a fost întrebat dacă telefonul său a fost folosit de Ioan Niculae pentru a vorbi cu Alina Bica.

Categoric, nu. Categoric, nu. Nu am de unde să ştiu lucrul ăsta (cum a apărut această informaţie, n.r.) Nu mi-a folosit nimeni telefonul să vorbească cu altcineva, nu am intermediat aşa ceva. Am aflat şi eu de la voi (jurnaliştii, n.r.) astăzi cum aţi aflat şi voi”, a răspuns Dragnea.

Preşedintelui executiv al PSD i s-a spus că informaţiile în cazul implicării sale în dosarul de corupţie nu puteau să apară din senin.

Vă daţi seama că vreau să mă dumiresc şi eu de unde a apărut chestia asta, adică vreau să văd şi eu ce a apărut, ce se spune, aflu acum de la voi de telefon. Nu mi-a folosit nimeni telefonul să vorbească cu nu ştiu cine...”, a mai spus liderul PSD.

El a negat faptul că ar fi purtat conversaţii cu Alina Bica.

Nu am discutat cu doamna Bica. Am auzit astăzi că am propus-o eu....eu nu propun. Nu am propus, nu aveam această competenţă... Propunerile le-a făcut premierul. I-am spus premierului şi public, orice propuneri va face eu îl voi susţine pentru că era singurul care avea informaţii, nu noi la partid (...) Nu am folosit influenţa politică, asta e foarte clar. Adică influenţa mea politică am folosit-o la toţi şefii de parchete?”, a declarat Dragnea.

Nu există aşa ceva, nu am intermediat aşa ceva, nici nu am auzit de aşa ceva”, a mai spus liderul PSD.

Alina Bica ar fi primit mită 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca să intervină în soluţionarea dosarului celui dintâi la DIICOT, fiindu-i promisă şi funcţia de procuror general.

Informaţiile apar pe blogul lui Robert Turcescu, unde a fost publicat un document al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform căruia procurorii DNA fac cercetări cu privire la Alina Bica, într-o cauză disjunsă din cea în care fosta şefă a DIICOT este arestată preventiv.

Procurorii notează că Ioan Niculae, cercetat într-un dosar al DIICOT, a apelat, prin intermediul lui Liviu Dragnea, la Alina Bica pentru soluţionarea favorabilă a dosarului sau tergiversarea soluţionării până la împlinirea prescripţiei.

Potrivit anchetatorilor, Alina Bica a intervenit la procurorul de caz în scopul tergiversării soluţionării dosarului lui Niculae.

În schimb, Ioan Niculae i-ar fi oferit Alinei Bica suma de 3,5 milioane de euro şi promisiunea ca, împreună cu Liviu Dragnea, să o sprijine pentru promovarea în funcţia de procuror general al României, se mai arată în document. Mediafax

 
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready