Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
01:32    |    16/07/2015

Deutsche Welle: În România se cere tot mai insistent un "Pontexit"

"În timp ce Europa sărbătorește evitarea unui Grexit care părea iminent, în România se cere un Pontexit, iar cei care cer demisia premierul socialist sunt din ce în ce mai vocali", scrie Deutsche Welle.

Jurnaliștii germani de la Deutsche Welle spun că în România, se cere un "Pontexit", dupa ce procurorii au anunțat că premierul român este pus sub acuzare pentru fals în înscrisuri, evaziune fiscală și spălare de bani.

Victor Ponta, singurul premier european care a rămas în funcție deși este inculpat într-un dosar de coruptie, continua sa faca înconjorul presei internaționale, arată Ziare.com.

"Pontexit"-ul folosit de jurnalistii germani se refera la o demisie a lui Ponta, un joc de cuvinte care face aluzie la Grexit, iesirea Greciei din zona euro. Vocile care îi cer plecarea lui Ponta din Guvern sunt acum si mai puternice, noteaza jurnalistii germani, inclusiv printre foștii susținători ai prim-ministrului român.

Când a început ancheta împotriva lui Ponta, în urmă cu mai bine de o lună, presedintele Klaus Iohannis i-a cerut acestuia sa plece de la conducerea Executivului, acuzandu-l ca obstructioneaza justitia.

Jurnalistii germani fac o trecere in revista a dosarului instrumentat de DNA, amintind ca Ponta este acuzat de 17 infractiuni de fals sub semnatura privata, spalare de bani, complicitate la evaziune, comise pe vremea cand era avocat.

Cercetarea penală nu este singurul motiv pentru care se cere tot mai insistent un "Pontexit" la București, scrie Deutsche Welle. La inceputul lunii iunie, Ponta a plecat in secret in Baku, unde a participat la deschiderea Jocurilor Europene, impreuna cu omologii sai din Turcia si Belarus, Recep Tayyip Erdogan si Alexander Lukasenko, precum si cu presedintele rus Vladimir Putin.

Din capitala Azerbaidjanului, Ponta apoi a zburat in Turcia pentru a fi supus unei interventii chirurgicale la genunchi. Presedintele Klaus Iohannis nu a fost informat despre niciuna dintre aceste calatorii, se mai arată în sursa citată.

REALITATEA.NET
 
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready