Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
10:50    |    20/12/2016

SUA: Trump denunță atacurile "continue" ale teroriștilor islamiști contra creștinilor

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a denunțat luni "teroriștii islamiști" care agresează "continuu creștinii", după atacul cu un camion contra unui târg de Crăciun la Berlin care a făcut cel puțin 9 morți, transmite AFP.

"Civili nevinovați au fost uciși pe străzi în timp ce se pregăteau să serbeze Crăciunul. Statul Islamic și alți teroriști islamiști atacă în mod continuu creștinii în sânul comunităților lor și lăcașuri de cult", a afirmat viitorul președinte, explicând că această strategie face "parte din jihadul lor mondial".

"Acești teroriști, la fel ca și rețelele lor regionale și mondiale, trebuie să fie eradicate de pe fața Pământului, o misiune pe care urmează să o ducem la bun sfârșit împreună cu toți partenerii noștri iubitori de libertate", a adăugat Trump, în comunicatul său, calificând faptele petrecute în capitala Germaniei drept un "atentat terorist terifiant".

Cel puțin nouă persoane au fost ucise luni seara și circa 50 rănite după ce un vehicul greu a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin, potrivit unui bilanț provizoriu al autorităților germane, care se gândesc de asemenea la pista probabilă a unui atentat.

AGERPRES
 
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready