Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
19:01    |    29/08/2012

Ioan Rus lashes out: “Stroe - a second hand punk, Antonescu - a disillusion”

In an interview to Transilvania Live, Ioan Rus criticized former interim president Crin Antonescu and the new delegated minister for administration, Radu Stroe. Rus said he was disillusioned by the Liberal leader and described Stroe as “a Bucharest, second-hand punk.”

Rus voiced discontent that during disputes over the presidential referendum, Antonescu criticized him through the media instead of doing it in private.

“Instead of asking me, he chose to go on TV and accuse me of having something to hide, of hiding figures. (…) To me, he was a disillusion,” Rus said.

Rus criticized Stroe, saying that after a game of smoke and mirrors, the new minister ended up submitting to the Constitutional Court the exact same data about the referendum that he planned to submit before resigning.

Rus also explained how he decided to quit the minister position. “I had a talk with the prime minister, who explained to me, ‘the leaders of our parties (…) are very unhappy…’ (…) So I had two options: Basescu wanted there to be more than 18 million voters, you (USL) wanted there to be fewer, so my solution was to either hide behind you (Ponta), in order to resist pressure (…), or to go,” Rus said.

 

Ioan Rus, CRITICI DURE: "Stroe - un şmecheraş de mâna a doua, Antonescu - o DEZILUZIE "

 

Într-un interviu acordat pentru Transilvania Live, Ioan Rus i-a criticat dur pe fostul preşedinte interimar Crin Antonescu şi pe noul ministru delegat pentru Administraţie, Radu Stroe. Rus spune că liderul PNL este pentru el o "deziluzie", în timp ce Stroe este "un şmecheraş de Bucureşti, un şmecheraş de mâna a doua".

Ioan Rus s-a arătat nemulţumit că Antonescu, în timpul disputelor legate de cvorumul la referendum, l-a criticat prin intermediul mass-media, în loc să o facă între patru ochi.

"Despre Crin Antonescu aveam o părere bună până la referendum. M-a dezamăgit, însă, prin felul în care a ales şi a înţeles să se comporte ca preşedinte intermar", a declarat Ioan Rus.

"În loc să-mi dea un telefon să mă întrebe, pe telefonul ăla cu care e legat de ministrul de Interne, "cum e cu astea?" În loc să mă întrebe, a ales să meargă la TV şi să se certe cu mine prin televiziuni că am ceva de ascuns, că mint, că ascund cifre. Asta pentru mine a reprezentat o bilă neagră. Nu-l şterg de pe listă, dar o perioadă nici nu l-aş mai număra. Pentru mine a fost o deziluzie", a spus Rus.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus l-a caracterizat pe actualul şef al MAI, Radu Stroe, drept un "şmecheraş de mâna a doua" care a făcut un "joc de glezne", dar până la urmă a înaintat Curţii Constituţionale aceleaşi date pe care dorea să le prezinte şi el pe subiectul referendumului din 29 iulie.

El a susţinut că nu a dorit să se ascundă în spatele premierului atunci când a susţinut că nu pot fi prezentate date nereale privind numărul celor din listele electorale permanente.

"A făcut puţin joc de gleznă la televizor (Stroe - n.r.), cum o să schimbe el la Curte, cu ce date... după care a adus exact aceleaşi date. La sfârşit, pe stradă aşa, la nivel de şmecher de Bucureşti, a fost foarte interesant câteva zile, după care în momentul în care i s-a pus o hârtie pe care să o semneze, ce să semneze altceva decât realitatea. (...) Atunci practic noi am plecat, domnul ăsta ministru delegat... nu-mi pare rău de mine, doar de Dobre îmi pare rău care este un excepţional specialist în administraţie. Pe domnul Stroe acesta nu-l cunosc decât aşa, când l-am văzut mi s-a părut un şmecheraş de mâna a doua", a susţinut Rus.

El a explicat şi circumstanţele în care a părăsit conducerea Ministerului de Interne. "Am avut o discuţie cu premierul, care mi-a explicat: 'uite, liderii partidelor noastre, USL, PNL, cine-s acolo, PSD şi PC, sunt foarte nemultumiţi că nu...' 'Domnule, înţelegi ce zic, că nu se poate?' 'Dar conducerea uite ce spune.' Bun, atunci avem două variante: pe de-o parte Băsescu vrea să fie mai mult de 18 milioane, dumneavoastră vreţi să fie mai puţin de 18 milioane, conducerea partidului, eu am doua soluţii atunci: să mă ascund în spatele dumneavoastră, ca să rezistam presiunii partidelor noastre, ceea ce n-o să fac niciodată sau să plec", a afirmat Ioan Rus.

 
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready