Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
13:26    |    18/04/2016

Bill Gates: "Cu puțin noroc", poliomielita va fi eradicată până în 2017 în Pakistan și în Afganistan

Bill Gates a declarat că poliomielita ar putea fi eradicată "cu puțin noroc" până în 2017, în Pakistan și în Afganistan, țări în care această boală infecțioasă și contagioasă este încă prezentă, informează agenția France Presse.

"Încă există câteva cazuri, numai în două țări în acest stadiu, Pakistan și Afganistan, și cu puțin noroc, în acest an sau anul viitor vom avea ultimul caz", a declarat fondatorul Microsoft, care rămâne cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului anual al revistei Forbes.

El a făcut această declarație la Doha, cu ocazia anunțării unei donații în valoare de 50 milioane de dolari de către Qatar, în profitul unui Fond înființat în comun de către Fundația Bill și Melinda Gates și Banca Islamică de Dezvoltare (IDB) pentru a lupta împotriva sărăciei în lumea musulmană.

Pakistanul și-a stabilit ca obiectiv eradicarea poliomielitei în 2016, o maladie infantilă care duce la paralizie, și la fel Afganistanul, alte țări vulnerabile fiind Siria, Sudanul de Sud și Camerunul.

Bill Gates, deja cunoscut pentru contribuția sa la lupta împotriva malariei, a salutat injecția de fonduri făcută de Qatar, pe care o consideră "un pas important pentru a-i ajuta pe cei mai săraci".

Qatarul a "fost întotdeauna foarte generos ca donator", a spus Gates. Fondul respectiv încearcă să adune un total de 2,5 miliarde de dolari. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready