Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
19:18    |    27/06/2016

Cum recunoşti pepenii roşii ''injectaţi''

Căldura de afară ne face să poftim la fructe răcoroase, care ne şi hidratează. Şi cum vara a sosit deja, unele dintre cele mai căutate fructe de sezon sunt pepenii.

 Atenţie! Unii pepeni pot fi injectaţi cu substanţe care accelerează creşterea şi coacerea.

Citeşte şi Locul din România în care se găseşte copacul cu zece soiuri de fructe

Citeşte şi Topul celor mai periculoase fructe şi legume cu un conţinut alarmant de pesticide

Este indicat sa consumăm pepeni verzi cumpăraţi din surse sigure sau cel puţin de la comercianţi de la care ai mai cumpărat şi au fost buni din toate punctele de vedere: interior roşu, dulce şi seminţe negre.

Una dintre substanţele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creşte şi a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia. De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor.

Există fermieri care culeg pepenii mai devreme şi pentru a le da aspectul de copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor. Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte. Acestea nu trebuie neapărat să fie descoperite abia când ajungem cu pepenele acasă şi îl tăiem, ci şi în cazul în care rugăm vânzătorul să facă un ''dop'', pentru a gusta fructul înainte de a-l cumpăra.
 
Descopera.ro
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready