Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
22:51    |    08/06/2012

Prince Charles, proud to have the most beautiful household in the village. The third day of his visit to Romania

What seems to be a quiet visit by Prince Charles in Transylvania is not so at all. With every trip he takes here, the British Crown Prince makes the area more famous all over the world, according to Pro TV News.

And he urges us to look at Transylvania’s wonders with more respect too. In the last few years, the prices for Saxon houses in Viscri, Saschiz or Valea Zalanului have started to go up, and locals open boarding houses for tourists in England, Germany or Italy.

In the area Valea Zalanului, an old Saxon house can cost well over 40,000 Euro, based on what condition it is in.

In Saschiz, locals admit that the prince’s frequent trips here made tourists try to find them on the map. In 1997 there was only one boarding house in Saschiz, but three new ones were built in 2009 and ten more are being built at the moment.

President Basescu receives Prince Charles on Monday

President Traian Basescu will receive Prince Charles at Cotroceni Palace on Monday, 11:30 am, according to the Presidential Administration. Basescu has previously received Charles at Cotroceni on May 20, 2011.

 

Printul Charles, mandru ca are cea mai frumoasa gospodarie din sat. A treia zi de vizita in Romania

Ceea ce pare doar o vizita tihnita in Ardeal a printului Charles, nu este deloc asa. Cu fiecare calatorie facuta aici, acest nobil indragostit de lucruri simple ridica zona, facand-o cunoscuta in lumea intreaga, informeaza Stirile Pro TV.

Ne indeamna si pe noi sa privim cu mai mult respect, minunatiile Transilvaniei. De cativa ani, la Viscri, Saschiz ori Valea Zalanului, preturile caselor sasesti au inceput sa urce, iar localnicii isi deschid pensiuni pentru turisti din Anglia, Germania sau Italia.

In acest peisaj cu dealuri line din inima Transilvaniei, Printul Charles adora sa hoinareasca prin locuri neumblate, iar casa de poveste din Valea Zalanului este ideala pentru odihna. Angajatii, insa, n-au timp de visare.

Dimineata, a plecat salutandu-i frumos, din poarta, pe gospodari si s-a indreptat catre Harman si Prejmer, dornic sa vada una dintre cele mai mari biserici fortificate ale zonei. La plecare, a primit in dar o tesatura taraneasca.

Si nu degeaba trag nadejde oamenii sa-i sprijine printul. Peste tot pe unde a trecut, lucrurile s-au schimbat in bine.

In zona aceasta, o casa veche saseasca poate sa coste in functie de starea in care se afla si de teren, de la 40.000 de euro in sus.

In Saschiz, localnicii recunosc deschis ca venirea printului i-a facut pe turisti sa-i caute pe harta.

In '97, de exemplu, exista o singura pensiune in Saschiz, dar in 2009 au aparut alte 3, iar acum se toarna fundatiile la inca zece. Turistii se cazau, inainte, in Sighisoara si preferau sa faca de aici turul cetatilor pitoresti din zona.

Insa de doi, trei ani, majoritatea trag peste noapte la localnici: dau intre 80 de lei si 150, si au mic dejun inclus. Pensiunile tipice sint mici, cu cel mult 6 camere.

Grav este insa ca nu exista, la noi, o lege care sa protejeze zona de constructii moderne, si sa-i oblige pe investitori sa pastreze spiritul locului. Cit despre renovare, daca nu este un monument istoric, oricine poate schimba aspectul unei case sasesti, dupa bunul plac.

Preşedintele Băsescu îl primeşte luni pe Prinţul Charles la Palatul Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu îl primeşte luni, la 11,30, la Palatul Cotroceni, pe prinţul Charles, care efectuează o vizită privată în România, informează Administraţia Prezidenţială. Preşedintele Traian Băsescu l-a mai primit, în 20 mai 2011, pe Prinţul Charles, la Palatul Cotroceni.

 

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready